35. kolo
19.04.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Tottenham Hotspur 1:1

Překvapivě hodně zajímavý zápas se odehrával při sobotním odpoledni na JJB Stadium. Domácí Wigan se zde střetl s Tottenhamem a přihlížejícím nabídly oba celky dynamickou podívanou plnou šancí na té či oné straně. Vítěze však toto utkání ani po 90 minutách nezná.

Mírným favoritem tohoto duelu byl Tottenham, ten do něj také vlétl pěkně zhurta. Už v polovině 6. minuty se uvolnil Lennon a odcentroval přesně na dobíhajícího a nehlídaného Berbatova, jenž tuto povedenou akci zakončil naprosto suverénně – 1:0 pro Spurs. Marcus Bent z Wiganu se pak pokusil hned v 10. minutě dalekonosnou střelou zaskočit Černého, nepovedlo se. Ještě předtím zasahoval Kirkland proti střele Malbranqua. Jenže o poměrně nečekanou trefu se postaral na konci 12. minuty Heskey, když dostal do vápna přesnou přihrávku na nohu a skrze dva skluzující obránce trefil přesně k tyči. A dynamický fotbal se hrál dál, ovšem s minimem šancí. Jednu z mála měl na kopačce Hutton, jenž si naběhl do středu hřiště, levačkou však pálil jen slabě a Kirkland tak bez problémů zasáhl. Ještě předtím Kirkland musel v rukavicích tlumit slabší střelu Jenase.

Ve 34. minutě se nejspíš měla kopat penalta proti Wiganu, když byl ve vápně stažen k zemi Berbatov, sudího píšťalka však zůstala pro tuto chvíli k nevoli Kohoutů němá. Těsně předtím zase bulharský kanonýr nepřesně nahrál a byla z toho střela Palaciose, se kterou si ovšem Černý poradil. Od této chvíle přebral iniciativu do svých rukou Wigan, šanci si však ne a ne vypracovat. A tak se o slovo přihlásili Spurs. Všechny jejich střelecké možnosti ale následně mařily včasné bloky domácích obránců. Jednu z nich – přizvednutí Dawsona – zastavil obránce Wiganu až na brankové čáře. Do kabin tak šla obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Přehled zajímavých okamžiků druhé půle načíná sólo Aarona Lennona z 51. minuty, když prošel přes dva hráče, přičemž ještě povedeně z úhlu zakončil, vyznamenal se však i domácí brankář Kirkland. Ale následně se Wigan zmocnil otěží zápasu a nejprve Bent trefil břevno v 59. minutě, aby poté pálil povedeně Valencia, jenže do Huttona. Na konci 64. minuty se ocitl pro změnu v dobré palebné pozici Jenas, míč však napálil hodně mimo. V 72. minutě se třásli zase příznivci Tottenhamu, neboť do pokutového území Spurs vnikl nezadržitelný Valencia a jeho střílený přízemní centr nadělal Černému mnoho problémů, stejně tak jako dotírající Heskey. Kouč Wiganu Steve Bruce pak na závěrečné minutky vsadil na um Sibierského, jehož první dotek s míčem znamenal blamáž, když centr Valencii z těžké pozice z voleje napálil do rohového praporku. V posledních pěti minutách ještě jednou zahrozil Wigan. Valenciův centr sice soupeřův bránící hráč odvrátil, ovšem pouze ke Kingovi, jenž zacílil dost nepřesně. Do finálového hvizdu rozhodčího už se nic enormně důležitého nestalo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Tottenham vyloupi JJB Stadium -0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Wigan Athletic asi neprohraje. Kohouti jsou ale nevyzpytatelní, tak uvidíme, jak jim to sedne. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je jasná jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nastoupí do brány Hotspur Radek Černý, tak utkání skončí plichtou 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávaný výsledek, jen mě mrzí, že Radek ČErný nevychytal nulu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele