38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Manchester porazil Wigan a obhájil titul

Po roce bude v Manchesteru opět hodně veselo. Díky dnešní výhře 2:0 ve Wiganu se United podařilo obhájit mistrovský titul.

Wigan se dostal ke střele už ve 3. minutě, pozornost Van der Sara vyzkoušel Michael Brown, ale holandskému brankáři moc velké problémy rozhodně nenadělal. Zanedlouho pálil pro změnu nepřesně Jason Koumas. Latics se pokoušeli na defenzívu Red Devils stále něco vymýšlet, ve 12. minutě to vyzkoušel z dálky opět Brown, ale jeho pokusu chyběla velká dávka přesnosti.

Manchester dal o sobě vědět až po patnácti minutách hry, kdy si na centr Carricka z rohového kopu naběhl Rio Ferdinand a v obtížné pozici se dostal k hlavičce. Jenže svůj pokus poslal nad. Tato nevyužitá příležitost mohla anglického stopera mrzet mnohem více, kdyby se po skrumáži před bránou prosadil Emil Heskey, jenž ale nakonec poslal míč nad.

Cristiano Ronaldo se málem stal úspěšným střelcem už v 26. minutě. K dalšímu přesnému zásahu mu moc nechybělo. Jeho tvrdou ránu z přímého kopu ale dokázal skvěle vyrazit Kirkland. Za sedm minut se už ale 23letý nejlepší střelec letošní sezóny mohl radovat. Po faulu Boyce na Rooneyho totiž zahrával pokutový kop a ten bez jakýkoliv potíží proměnil a nasměroval Manchester k titulu.

Nadšení z prvního gólu mohl už v 37. minutě trochu zmrazit Marcus Bent, po centru Boyce ovšem trefil z voleje pouze boční síť. United se do další dobré příležitosti dostávali těsně před přestávkou, ale jejich rychlý brejk zastavil Koumas, který odzbrojil Téveze.

V 48. minutě mohl pojistit vedení svého týmu svým druhým gólem Ronaldo. Bohužel pro všechny hostující fanoušky mířil z přímého kopu pouze do míst, kde zrovna stal gólman Kirkland, který jeho střelu vyrazil na roh. O další skvělou příležitost připravil Manchester rozhodčí Bennet. Ten totiž po ostrém zákroku Brambleho na Scholese nenařídil pokutový kop.

Manchester byl i nadále aktivnějším celkem a Wigan se pouze bránil. Velmi blízko zvýšení náskoku byl nejprve se svou hlavičkou Ronaldo, té ovšem scházela přesnost a zanedlouho pálil z hranice pokutového území Wayne Rooney, jeho střelu gólman Kirkland vyrazil na roh. Manchester měl dnes ale také velkou dávku štěstí. V 69. minutě se po centru dostal k hlavičce Emil Heskey a chyběly mu k přesnému zakončení centimetry. Gólman Van der Sar by jen stěží na jeho hlavičku dosáhl.

Klid svému týmu mohl dodat v 71. minutě Nemanja Vidič, jenže po rohovém kopu hlavičkoval vedle. To, co nedokázal srbský stoper se povedlo za devět minut Ryanu Giggsovi. Ten využil chyby wiganské defenzívy, v klidu si zpracoval Rooneyho přihrávku a prostřelil také gólmana Kirklanda. Manchester své vedení uhájil až do konce a začal slavit.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

WE ARE THE CHAMPIONS Wigan je už zachráněnej,takže není co řešit pustí tam náhradníky a Manchester vypráská wigan na JJB Stadium před vlastními diváky a bude se slavit...Doufám,že se bude slavit potom ještě 21. května.MANCHESTER UNITED IS THE BEST TEAM U N I T E D ! ! ! manchester united 4 EVER.MANCHESTER UNITED IS CHAMPIONS Glory,glory Man United

Reagovat
smazaný uživatel

Je otazkou jestli wigan prenecha titul Manchesteru, anebo se v nejsilnejsi sestave pokusi ho o nejaky ten bod obrat. Doufam v to druhe. Tip: 1:1 and Chelsea are winners

Reagovat
smazaný uživatel

sam trener wiganu rikla ze by rad pomohl manchesteru tak ze KDO JE MISTR KDO?? ZADNA POSRAnA CHELSEA -BALLACK,DROGBA,TERRY FUUUUJ zaslouzene vitezstvi manchesteru a viborny Ferguson tip 3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

man.utd nenecha nic nahode a titul si zaslouzene vybojuje...ikdyz nemusim ani man ani chelsea tak to spis preju manU...

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0:2......tevez,ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United bude brát ve wiganu 3 body a vyhraje titul...tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Na JJB Stadium se titul předávat nebude, i když bych si to přál. Wigan je v poslední době ve formě a na svém rádobyhřišti dokáže vždy favority připravit o body, což se mu povede i v zápase proti Manchesteru United, který již trošičku žije s faktem, že o titul přijít nemůže. Překvapivý a velice smutný výsledek 1:1 pro Manchester United bude znamenat druhé místo v tabulce.

Reagovat
Lahvac-CZ

ŘEKL BYCH, ŽE BLBÝ MANCHESTER UNITED JEŠTĚ NA POSLEDMÍM SOUPEŘI KLOPÝTNE! CHELSEA ZÍSKÁ TITUL A VŠICHNI BUDEME SPOKOJENÍ !!!!!!! CHELSEA GO GO GO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky jste to mily primitive napsal...ale uvidime kdo bude spokojen 11.5.2008 po 18h SELC a smat se a slavit zaslouzeny titul 07/08.

Manchester United FC.

Reagovat
Pharrell

pekna blbost. titul zaslouzene vyhrali Man.U, idyz jsem to pral Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo zese to tu tak příšerně páchne sebechválou a sebejistotou

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem nelez,když ti to tady páchne

Reagovat
smazaný uživatel

jsem tu s kolíčkem na nose

Reagovat
Devil

Kdyz se ti to nelibi,tak si bez cist chytre zvasty od zdejsich fans AS.

Reagovat
smazaný uživatel

tam se tak nepobavím jako tady hlavně s tím Kikksem"

Reagovat
smazaný uživatel

slavit se bude ještě .května...Chelsea nevybojuje vůbec nic a bude úplně bez trofeje UNITED4EVER

Reagovat
Devil

Tak panove,doufam ze se zaverecnym hvyzdem rozhodciho na JJB Stadium vypukne oslava obhajeni zaslouzenyho titulu Red Devils !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hele ďáble, zas tak zaslouženej nebude, když to bude o fous

Reagovat
Devil

Skore vypovida o vsem!

Reagovat
smazaný uživatel

milí ďáblíku, tak stejně i celkové počty proher

Reagovat
smazaný uživatel

a taky vzájemné zápasy že .-) 3:2 pro United

Reagovat
Devil

Na to se nehraje,nejdulezitejsi jsou body a po te skore!

Reagovat
smazaný uživatel

no jasně ale jestli to vyhrajete, tak s odřenýma ušima, tak bych tou chválou šetřil

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší útok,lepší obranalepší vzájemné zápasy a kdyby Fergusson nešetřil na Stamford Bringe své klíčové hráče...nebo je chelsea nezranila...bylo by hotovo už dávno...jen to udělali napínavější a ty buzíčku brněnskej,když furt kecáš o namachrovanosti tak se koukni co psal Carvalho

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Co mě je po Carvalho? mě to vůbec nezajímá a ty, když se neumíš slušně vyjadřovat, tak sem raději nepiš, padají z tebe pěkný hovadiny a děláš tady devils jen ostudu a k tomu příspěvku začals dobře, až na to kdyby na to se totiž nehraje, ale to jen potvrzuje ty tvoje bláboly

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluji šmejdi

Reagovat
smazaný uživatel

Obhajoba titulu se naplnila a sni i zaplesala srdce vsech fandu, hracu...vsech co MILUJI a budou milovat Manchester United FC!!!

Titul je naprosto zaslouzene znovu na Old Traford! A ne jinak tomu bude i pristi rok.

NAVZDY Manchester United FC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

opet manchester prokazal sve kvality a potvrdil ze je jedniny mistr premiere league a tesim se JAK NAKOPE PRDEL V MOSKVE CHELSEA!!!!!! MACHESTER FOREVER. VYBORNE CHLAPYY

Reagovat
smazaný uživatel

Těšte se do Moskvy. Ve studeným Rusku bude pořádný teplo. Pokloňte se nejlepšímu týmu světa Scumové Glory,glory Man United

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace na Old Trafford !!! MU si titul zaslouženě uhráli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele