23. kolo
20.01.2008 14:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Everton FC 1:2

Wigan proti Evertonu výhodu domácího prostředí k bodovému zisku přetavit nedokázal. Po napínavém boji nakonec podlehl 1:2 a i nadále zůstává velmi blízko sestupových příček.

Hned v úvodní minutě sklidil bouřlivý potlesk za krásnou akci Palacios, jeho následná technická střela nebyla přesná. V 16. minutě se po standardní situaci dostal ke střele Lee Carsley, z otočky ovšem přestřelil. Ihned po rozehrání se ve velké příležitosti objevil Arteta, jehož dělovku po přihrávce Johnsona vychytal skvělým zákrokem Kirkland.

Velmi blízko prvnímu gólu byl domácí Bent. Svou hlavičkou nakonec ale nastřelil pouze břevno. Skóre otevřel ve 39. minutě Johnson, jemuž usnadnil skórování Titus Bramble, kterému se nepovedla malá domů na gólmana Kirklanda. Tu zachytil právě anglický kanonýr a přízemní střelou poslal svůj tým do vedení. Tento stav však moc dlouho nevydržel. Za tři minuty se po skrumáži před bránou Wiganu prosadil obránce Lescott.

V 53. minutě po centru Valencii vstřelil branku Phil Jagielka, bohužel pro Everton do vlastní brány. Latics gól evidentně nabudil ke zvýšení aktivity, ze svých příležitostí ovšem nic nevyužili, a proto málem přišlo potrestání. Leon Osman se po zpracování míče hrudí odhodlal k technické střele a nakonec jen těsně minul levou tyčku brány.

Svou chybu při první inkasované brance Bramble alespoň trochu odčinil v 69. minutě, kdy zablokoval nebezpečnou střelu Johnsona. Zanedlouho vyzkoušel pozornost Howarda dalekonosnou ránou Koumas, pálil však mimo bránu. Jelikož Wigan už s nepříznivým stavem nic udělat nedokázal, všechny tři body bral Everton.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Everton ma formu .tip.1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan to bude met moc tezky .tip:0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan se bude snažit odvrátit nejhorší, ale Everton hraje ve výtečné formě. Tak uvidíme. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych se přikláněl k remíze

Reagovat
smazaný uživatel

Everton teda jede !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele