38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
8 : 1
(2:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Manchester City 8:1

Zřejmě poslední zápas na lavičce Manchesteru City nevyšel kouči Erikssonovi podle představ. Jeho tým odjíždí z Middlesbrough s krutým debaklem 1:8.

Pro hosty zápas nezačal vůbec dobře. Už ve 12. minutě musel švédský kouč sáhnout k prvnímu střídání. Zraněného Benjaniho nahradil útočník Nery Castillo. To ale ještě nebyl konec. Sotva uběhlo pár sekund, v pokutovém území stáhnul Dunne k zemi Tuncaye, viděl červenou kartu a zařídil pro svého soupeře penaltu. Tu proměnil záložník Stewart Downing a Boro se tak ujalo vedení.

Blízko vyrovnání byl už po pár minutách Bulhar Martin Petrov. Z přímého kopu ale poslal míč mimo. Naopak na druhé straně se musel při střele k tyči vyslané z kopačky Tuncaye vyznamenat gólman Isaksson, který pro toto utkání nahradil stálou jedničku Joe Harta. V 36. minutě už ale znovu inkasoval. Z hranice šestnáctky trefil skvěle roh jeho brány Alfonso Alves. Asistenci na tomto gólu si připsal Fabio Rochemback.

Tak divoký druhý poločas snad neočekával ani ten největší optimista. Zápas v podstatě rozhodl třetím gólem v 58. minutě Stewart Downing. Neuběhly ani dvě minuty a skóre už se měnilo počtvrté. Po Arcově přihrávce se dostal ke střele Alfonso Alves a na své konto si podobně jako Downing připsal svůj druhý dnešní gól.

Boro se fotbalem skutečně bavilo, zatímco trápící se Manchester nevěděl, kde mu hlava stojí. V 72. minutě pálil z 22 metrů Adam Johnson a ani gólman Isaksson nedokázal na jeho pozemní střelu zareagovat. Švédský gólman v bráně City si dnešní zápas za rámeček určitě nedá. Uběhlo deset minut a on lovil ze své sítě další dva míče. Šestý přesný zásah si připsal Rochemback, sedmý střídající Aliadiere. Manchester nakonec zásluhou Elana alespoň snížil, konečnou podobu výsledku dal ale v nastaveném čase svým třetím gólem Alves.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v tomto zapase nejde o nic...tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PÁN JE ZNALEC

Reagovat
zelda

po bitvě je každý generál

Reagovat
smazaný uživatel

derniéra pro erikssona, jak píše komentář předtím nejde opravdu o nic, myslím si, že opět prohrajem a tím pádem body zůstanou doma. a přitom jsme mohli být s prstem v nose klidně 5 - 6 !!!

K novému kouči asi to, že se mi scolari moc nezamlouvá. podle mě to není vhodný typ trenéra pro premier league, ale uvidíme, jak to všechno dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

caff fans City neverim ze prehra City ale pritom ako hraju som na pochybach no uvidime netrufam ani tipovat lebo je to posledne kolo uz o nic nejde cafff

Reagovat
smazaný uživatel

At to dopadne jak chce ale kdyby jsme aspon jednou předvedli fotbal na kterej by se dalo aspon 20minut v kuse koukat a nezívat byl bych spokejený člověk!

Reagovat
smazaný uživatel

caff dokedy tam bude Eriksson budes zivat stale osobne ho nemam moc v laske nuz ale...

Reagovat
smazaný uživatel

no právě-si to myslim taky ale třeba nás překvapí a postaví tři útočníky a řekne at hrajem nahoru-dolů ofenzivní fotbal.........to je ale kravina co mě právě napadla

Reagovat
smazaný uživatel

Middlesbrough mi v Premier League nesedí, ale minimálně tuto sezónu se zachránili. Je ale pravdou, že bez Downinga by byli dle mého názoru poloviční. Citizens hrajou v poslední době velmi špatně a z pohárových pozic se propadli do středu tabulky. V totmo zápasu tedy ani jeden tým již o nic nebojuje, takže rozhodne domácí prostředí Middlesbrough. Můj tip je tedy 2:1 pro tým z Riverside.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto zapase bude rozhodovat jeden náhodný gól... tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

PÁN JE ZNALEC

Reagovat
smazaný uživatel

drž hubu kokote vymrdanej vyjebanej zajebanej, čůráku, píčo sjetá !

Reagovat
smazaný uživatel

POHAR UEFA-na galaxii sem zaslechl že Anglie dostala za Fair play opět jedno místo na víc v poháru uefa- a nejslušnější mužsto před posledním kolem je Man city

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj Neapol mas pravdu dufajme ze Man.City budu hrat v pohari UEFA budem velmi velmi rad cus

Reagovat
smazaný uživatel

Zase sme dostali na frak este nech niekto obhajuje toho blba Erikssona ked nechal sediet na lavicke Elana darmo sa obhajuje ze city skoncil na 9 mieste ale kolko vyhral poslednych zapasov adios Eriksson caff

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych se nedivil kdyby jsme o UEFU diky červený Dunna přišli 8:1 prohrát? sem nezažil Nejlepší fanoušky v lize maj a taková banda šmejdů bez charakteru si toho vůbec neváží. fakt nevim co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

to bola nejaka sabotaz inak si to neviem vysvetlit

Reagovat
smazaný uživatel

Sem to psa po Fullhamu-kdo body potřeboval,to mu je city nechali No a tohle je třešnička na našem dortu

Reagovat
smazaný uživatel

příšerné ! sabotáž ? bojkot mužstva za erikssona ? ostuda, to určitě !! co pak chtěj hrát následující sezónu ?? je mi z toho špatně, ale co, hlavně, že to slavia dotáhne na titul, je to tak ssc neapol ??? jestli to v sobotu vyjde, tak se asi utopím v pivu !!! nejraději bych jel do prahy, ale máme s dorostem fotbal...

jinak nemá cenu se k zápasu city vyjadřovat, výsledek hovoří za vše ! čus

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli seženem lupeny tak určitě jedem!

Reagovat
fantomas

nevim, Tome, jestli je Hart stálá jednička Isaksson byl zraněný, proto Hart chytal, dobře, ale přinejmenším zpočátku jen jako záskok.

Reagovat
smazaný uživatel

Caff mas pravdu Fantomas isaksson je podla mna lepsi brankar ako Hart skoda ze chytal akurat posledny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ManCity je to tedy pořádná ostuda ! Konec PL je tedy zastihl pěkně v nedbalkách a dobře načatou sezónu si pěkně pohnojili !!! A Boro si pěkně stříleli jeden gól za druhým, ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele