16. kolo
09.12.2007 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Arsenal FC 2:1

Middlesbrough o den později trumflo v souboji, kdo uhraje větší překvapení, Reading, když na domácí půdě senzačně porazilo Arsenal 2:1! Hosté prohrávali již od čtvrté minuty po Downingově penaltě, na gól Tuncaye pak odpověděl Rosický až příliš pozdě.

Na Riverside Stadium běžela 4. minuta, bývalý hráč Arsenalu Aliadiere se prodral okolo Tourého a ten neměl jinou možnost než ho skosit k zemi. Míč si na značku pokutového kopu postavil Downing a nemýlil se – 1:0. Od té doby nebyl rozhodně aktivnější Arsenal, naopak se spíše snažilo Middlesbrough zkoprnělé Kanonýry dorazit. Výjimkou byla snad jen šance Adebayora z 35. minutě po centru Eboueho. Z příležitostí Boro vynikla ta z 38. minuty, kdy Tuncayovu akci nedovolil Almunia zakončit Aliadierovi, když včas sebral centrovaný míč ze vzduchu těsně před Francouzovou hlavou. Poločasový stav byl tedy 1:0.

Ani ve druhé půli však Arsenal netlačil soupeře tak, jak se očekávalo. Naopak do gólovek se dostávali jen domácí. V 50. minutě Rochemback vybídl ke skórování Tuncaye, ten sice prostřelil Almuniu, ale míč si to namířil vedle branky Arsenalu. O deset minut později potáhl po levé straně míč Aliadiere a našel na volej Boatenga, ten však v dobré příležitosti pálil těsně vedle vzdálenější tyče. V 74. minutě se ale přeci jen aktivnější Boro dočkalo pojistky. Tuncay se stal hrdinou navzdory teči Gallase. O’Neilovu střelu ještě brilantně vyrazil Almunia, ale z těžkého úhlu se následně turecký snajpr nemýlil. V nastavení ještě přišla po skvělé práci Clichyho úprava konečného skóre, o kterou se postaral přesnou střelou Rosický.

Arsenal přišel po 22-ti zápasech o neporazitelnost a v čele už tak má jen bodový náskok na Manchester United.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Arsenal je rozjetej jak nikdo a s Middlesbrough svoji povest momentalne nej. klubu Evropy nestrati ! tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Boro doma nemají zrovna oslnivou bilanci (1-3-3) a k tomu přijede Arsenal. o kterým je zbytečný cokoli psát. Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Panove,ne ne...Tady se budou dit veci, cekame na dalsi ztratu favorita?! Proto tip: 1-1.

Reagovat
Devil

Kez by !

Reagovat
Devil

Hmmm dalsi prekvapko . Nevim ale myslim ze absence nekolika klicovych hracu Arsenalu se projevuje . A mozna unava z dohravky s Newcastlem . Kazdopadne Boro Arsenal prehralo a zaslouzene vyhralo ! JOO !

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapko je na svete a musi zahrat vsechny fandy MUFC.

Middlesbrough FC dekujem. Fans MUFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Po Liverpoolu další velké překvapení. Arsenal si porážkou zkomlikoval postavení v čele tabulky a to ho čeká derby s Chelsea.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele