9. kolo
07.10.2007 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Middlesbrough FC 3:1

City of Manchester stadium se stává nedobytnou tvrzí, Ctizens zde vyhráli i svůj pátý letošní zápas. Tentokrát s porážkou 1:3 odjíždí Middlesbrough.

Host nevstoupili do zápasu vůbec šťastně. Už v osmé minutě totiž příznivce Boro zmrazil nepovedený zásah stopera Riggotta, který znamenal vlastní branku a brzké vedení domácích. Tento inkasovaný gól poznamenal psychiku hostí na celý zbytek utkání. Toho se snažil využít Manchester a vedení pojistit. Po několika neúspěšných pokusech se domácí přeci jen druhého zásahu dočkali. Ve 31. minutě Johnson uvolnil patičkou brazilce Elana, který pěknou přízemní střelou překonal plachtícího Schwarzera. Poločas tak skončil vcelku zaslouženým vedením City.

V druhé pětačtyřicetiminutovce už nepůsobili hosté tak opařeným dojmem, přesto jejich sílu z velké části Manchester zvládl eliminovat. Už v padesáté minutě však domácí pustili útočníka Boro Craddocka hned do dvou slušných gólových příležitostí. Craddock však v této dvojnásobné zkoušce pohořel. A tak mohl o dvanáct minut později definitivně srazit Middlesbrough na kolena parádně rozehraný přímý kop hrdinou zápasu Elanem. Naopak zápornou postavou zápasu byl hostující bek Riggott, který hrál důležitou roli i u tohoto gólu, když fauloval Mpenzu a z následné standardky přišla gólová pojistka City.

Na čtyři nula mohl zvyšovat následně Ireland, ale famózně ho vychytal Schwarzer. Mladičký Angličan to zkoušel podobně jako Van Basten na Euru 88, ale narozdíl od 19 let staré situace, ze které padl gól, se jeho pokusu postavil výtečný gólman. Middlesbrough se nakonec ale přeci jen dočkalo čestného úspěchu, když dvě minuty před vypršením řádné hrací doby střídající mladík Hutchinson dorážel střelu Tuncaye. Utkání tak skončilo spravedlivou výhrou domácího Manchesteru City nad Middlesbrough 3:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Martin

V tomto zápase by měli naši borci potvrdit formu z předcházejících zápasů. Hostům se moc nedaří, tak bych si dovolil vsadit tutovku (nerad bych se spletl)! Tři body z tohoto zápasu jsou víceméně povinností, ale znáte to... Má snad někdo jiný názor ??

Reagovat
HOST*roman

Suhlas s Martinom City vyhraju ale... caf Martin.No uvidime bodaj by chytal uz Isaksson ale to asi tazko napisem po zapase caf

Reagovat
smazaný uživatel

Taky souhlas-s Elánem v momentální formě a divákama v zádech jsme doma neporazitelný!!!!ještě k brankářům=Isaksson je švéd Eriksson taky,tak nechápu proč nechytá vždyt v kvalifikaci za národák v posledním zápase chytal-a výborně

Reagovat
HOST*bary72

Vidím to za 2:0. ManCity forever!!!

Reagovat
HOST*Devil

City doma urcite neprohraje . 1:0

Reagovat
HOST*roman

No super mame dalsie 3 body mame nasliapnuto do UEFA len aby nam to vydrzalo este raz super zdravim Martina a Neapol.

Reagovat
HOST*Martin

Hello, fans man. city ! super ! Co k tomu víc dodat ? Jen to, že je škoda, že je teď 14-dní pauza, jsme totiž rozjetý a další soupeř kterého máme doma je birmingham ! určitě by si odvezl domů nálož. takhle to bude o týden déle. bary je fan city ? tak to je jedině dobře. ještě kdyby dnes slávka vyhrála... zatím čus a zdravím všechny !!!

Reagovat
HOST*bary72

Z Manchesteru jedině CITY !!! Jinak ale hlavně DERBY COUNTY !!!!!!!!

Reagovat
HOST*Martin

včera jsem shlédnul šot ze zápasu, no musím vám říct, že teď máme fazónu jako bejk ! co předvádí elano, to je neskutečný ! jestli to takhle půjde dál... nechci to zakřiknout. už před sezonou sem tvrdil, že eriksson je dobrej kup. zatím se to vyplácí. druhej nejlíp placenej coach v lize. snad mu to vydrží. máme našlápnuto, takže pojďme city !! moc hezky se mi na to dívalo, slávka předtím vyhrála, to byla konečně pohodička, že ssc neapol, nemám pravdu ??

Reagovat
smazaný uživatel

jj city chytly formu a doma můžem prohrát jedině kdyby se do brány vrátil ten dánskej pošuk pro Martina:slávka konečně vyhrála na spartě ale proti 10 sem trpěl až skoro do konce a pár hráčů sem vůbec nepoznával!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele