30. kolo
15.03.2008 18:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal počtvrté v řadě jen remizoval

Arsenal se trápí dál. Tentokráte vyhořel na Middlesbrough, přestože ho dusil prakticky po celých 90 minut, střelecký den se opět nekonal. Nakonec musel zvadlým Kanonýrům "pomoci" Schwarzer vlastním gólem až v 86. minutě.

Arsenal vstoupil do utkání, jak je jeho zvykem, aktivně, tvořil hru a hned v osmé minutě Eboue nechtěně centrem trefil břevno. Jeho centr nebyl sice vůbec přesný, nicméně sám Schwarzera postrašil. O dvě minuty později Eboue s Van Persiem kombinací na jeden dotek připravili dobrou pozici pro odcentrování Fabregasovi, jenž adresoval ideální pas Adebayorovi, který ovšem zacílil jen slabě do Hutha. Za dalších pět minut Eboue zdálky protáhl Schwarzera. Tlak Gunners vrcholil a ve 21. minutě si zaběhl za obranu Adebayor, jenže názorně demonstroval fakt, že mu tu poslední dobou vůbec nejde, když napálil míč pouze přímo do gólmana. Po této šanci došla hostům trpělivost, konečně také zaútočili a hned napoprvé úspěšně. Obrana Arsenalu prováhala dlouhý výkop Schwarzera, který se snesl na nohu Tuncaye, jenž nasměroval míč na úplně volného Aliadiera, ten už měl snadnou úlohu – 0:1. Hned na to Van Persie po pasu Fabregase nepovedeně hledal ve vápně Adebayora. Touto akcí skončil první poločas.

Arsenal načal druhé dějství pochopitelně aktivněji a hned po třech minutách vypracovalo duo Clichy-Hleb možnost pro navrátilce Van Persieho, ten však pálil vedle. Celý zápas však Van Persie odehrát nemohl, dařilo se mu, ale je po zranění, nahradil ho Bendtner a hned po nástupu na hřiště po dlouhé odmlce Arsenalu zahrozil – po centru Eboueho však nakonec ani pořádně nehlavičkoval. V 66. minutě, o dvě minuty později, Hleb obešel jednoho soupeře, krásně pod sebe nahrál Fabregasovi, jenž v ohromné šanci na Schwarzera nevyzrál, ten se opět vytáhl s parádním zákrokem.

V minutě 73. Adebayor ve vápně našel nejmenšího muže, Fabregase, ten však hlavičkoval mimo. Jakoby si pro tuto chvíli oba dva aktéři své klasické role nahrávače a zakončovatele vyměnili. Arsenal se nakonec dočkal až v 86. minutě, kdy Fabregas z rohu centroval, Touré hlavičkoval, na míč pak ještě nedosáhl Flamini, ovšem nešťastná spolupráce Schwarzera s obráncem vyvrcholila v nečekaný gól. A tak mohla začít stíhací jízda za výhrou. Nejprve šlo Boro do oslabení, když Mido vysokou nohou v obličeji zasáhl Clichyho (ten kvůli tomu musel dokonce i střídat) a šel předčasně do sprch. Pak to začalo: V nastavení zavřel Arsenal soupeře dokonale před, potažmo dovnitř velkého vápna a nastala mela o každý odražený míč. Bohužel pro Kanonýry každá jejich střela byla hradbou těl zblokována, respektive vyražena na roh. Zápas tak dospěl k nerozhodnému konci.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pharrell

3:1! jetli tento zapas nezvladnem tak nemame sanci ziskat titul

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal tento zápas s middlesbrough může brát jako nabídku na rozjezd a konečně taky po dlouhé době získat 3 body v premier league. tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal čeká veledůležitý zápas !!! Je potřeba mít po zápase 3 body, nedá se spoléhat, že konkurence klopýtne. Boro nemá kdovíjakou formu, tak by se to mohlo povést. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

naopak.boro formu má.prohra na liverpoolu nešťastná,ted remíza ve Villa Parku.kurz 1.3 na arsenal na lístek nepatří,ale na remízu nemám odvahu.bez tohoto zápasu bude líp

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, Boro mají formu, bod z Arsenalu je velký úspěch.

Reagovat
Devil

Remiza by byla pro nas dobra , ale myslim ze Arsenal nam uz radost neudela a uz nezavaha . tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal zvítězí bez větších problémů 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal opet ukaze ze titul proste nechce a doma opet ztrati.

Arsenal si titul nezaslouzi.

Tip: 02.

Reagovat
fantomas

prej nezaslouží

Reagovat
Pharrell

zatim to tak podle tvych slov vypada -polocas 0:1

Reagovat
Pharrell

dalsi trapas znamena ze titul spis nevyhrajem

Reagovat
irik

Borough urcilo viteze Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal si to pěkně pohnojil, teď už budou tahat v boji o titul za delší konec ! Není to prostě ono. Naopak Boro slaví, favorita pěkně překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej to jsou tragédi

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál hoši Arsenalský!!!Docela vám to jde,ale druhý nebo třetí místo je taký dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele