Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2013 20:00 CET
9 : 0
(4:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina - San Marino 9:0

Fotbalisté Ukrajiny si s chutí zastříleli proti trpaslíkovi ze San Marina a v domácím prostředí potvrdili velice dobrou formu. Navíc mu uštědřili vysokou porážku v poměru 9:0, což je doposud největší debakl tohoto celku v této kvalifikaci. San Marino je beznadějně poslední s celkovým skóre 0:39, Ukrajinci i přes vysokou výhru zůstávají třetí o bod za Anglií i Černou Horou. I přes velký počet branek si žádný z domácích hráčů nepřipsal hattrick.

Ukrajina šla do vedení v 11. minutě ze své první vážnější akce, kdy Artem Fedeckyj našel ve vápně volného Marka Deviće a ten přízemní střelou rozvlnil síť poprvé. Po dvaceti minutách hry ještě nedokázal Jevhen Selezňov propálit brankáře Federica Valentiniho, avšak ve 26. minutě po centru Jevhena Chačeridiho už nekompromisně hlavou zvýšil vedení favorita. O šest minut později mohli Ukrajinci slavit třetí trefu, když se trefil Edmar.

Ještě předtím napálil pouze břevno Andrij Jarmolenko, následně po hlavičce Selezňova a dobrém zákroku Valentiniho pohodlně dorážel do prázdné branky právě Edmar - 3:0. Domácí přidali svou čtvrtou branku v samém závěru úvodního dějství. V první nastavené minutě skóroval Chačeridi, který po milimetrovém centru Jevhena Konopljanky snadno zakončoval hlavou. Pět minut po přestávce přidal další trefu autor předchozí asistence.

Konopljanka se dobře zorientoval na hranici vápna a jeho bomba zapadla přesně k tyči. O čtyři minuty později se podruhé v utkání zapsal do listiny střelců Chačeridi. Po dalším rohovém kopu se míč ve skrumáži odrazil právě k němu a prázdná branka se nedala minout - 6:0. Po hodině hry se prosadil střídající Roman Bezus, který na do té doby na hřišti strávil pouhé tři minuty. Čtvrthodinu před koncem vylepšil skóre Ukrajiny již na 8:0 Fedeckyj, který využil výborné zpětné přihrávky střídajícího Oleha Husjeva.

Poslední devátý gól zařídil ve čtvrté nastavené minutě Jaroslav Rakyckyj po nádherné střele z přímého volného kopu. San Marino nebylo daleko od potupné desítky a v úterý se pokusí napravit si reputaci doma s Polskem. Ukrajina v důležitém utkání přivítá Anglii a tento zápas výrazně napoví, jestli bude mít šanci přímo postoupit na světový šampionát.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

6:0

Reagovat
HullCity

Důležité bude jim kvůli skore naložit co nejvíce...5:0!

Reagovat
HullCity

Hlavní je,že Poláci s Černohorci remizovali...

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
bafpasak

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci, molodci ! Nemají Bílka !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych přál Ukrajině postup na MS takhle generace si ho zaslouží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele