Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
15.10.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko - Gruzie 2:0

Mistrovští šampioni ze Španělska neponechali nic náhodě a po pohodovém vítězství 2:0 nad Gruzií si v Albacete pohlídali přímý postup na mistrovství světa v Brazílii. V prvním poločase se o první branku postaral Negredo, po změně stran přidal druhou branku večera další španělský hráč z Premier league, Juan Mata.

Oproti úterní umolousané výhře nad Běloruskem udělal Vicente del Bosque hned šest změn v sestavě. Z nastoupivších tváří vyčnívali Andrés Iniesta, pro nějž šlo o emotivní zápas vzhledem ke strávenému dětství právě v Albacete, debutant na levém kraji obrany Alberto Moreno, a také Álvaro Negredo, jenž se momentálně pyšní skvělou střeleckou formou. Zpočátku však byl hlavní hrozbou španělského výběru Pedro. Útočník Barcelony přinutil brankáře Loriu ke dvěma kvalitním zákrokům a poté další šanci zahodil ranou vedle.

Negredo se však nechtěl nechat zahanbit. Nejprve sice ještě jeho akrobatický pokus dokázal Loria bravurně vyrazit, ovšem v šestadvacáté minutě již ani gruzínský gólman nedokázal na ránu útočníka z Manchesteru City dosáhnout. Díky Negredově zasunutí míče do sítě na přední tyči si mohli domácí v poklidu oddechnout a již jen kontrolovat zápas. Ještě do poločasu Negredo málem zvýšil na 2:0, ovšem jeho střela ze čtyřicáté minuty skončila pouze na tyči.

Obhájci světového i evropského titulu drželi pevně otěže zápasu i po změně stran. V 61. minutě se jim to povedlo přetavit i v druhý gól večera, který měl na svědomí střídající Mata. Playmaker Chelsea hned po čtyřech minutách pobytu na hřišti skvělou ranou levačkou nedal Loriovi šanci. Více branek již Španělé nepřidali, mrzet je to však nemusí. Výhra 2:0, první místo ve skupině I a přímý postup na akci do Brazílie jim pro dnešek mohou bohatě stačit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Španělé si zajistí vstupenku na MS = 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
numeromis

Mata šel místo Casillase jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele