Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
15.10.2013 21:00 CET
0 : 8
(0:3)

Reportáž

San Marino - Ukrajina 0:8

Ukrajina nepřipustila žádné překvapení a po jednoznačném vítězství 8:0 v San Marinu stvrdila alespoň druhou barážovou pozici, jelikož Anglie nezaváhala s Polskem a skončila o bod první. Hattrick si na své konto připsal Marko Devič, dva góly přidal Jevhen Selezňov, o další se podělili Andrij Jarmolenko, Roman Bezus a Vitalij Mandzjuk.

Domácí prožili stejnou ostudu jako ve Lvově na začátku září, kde inkasovali dokonce devětkrát, a utržili totožný debakl jako od Anglie v březnu tohoto roku. Tuhle kvalifikaci zakončili stejně jako všechny předchozí na posledním místě s hrozivým skóre, zato s jedním vstřeleným gólem proti Polsku.

San Marino navíc nemohlo čekat o trochu lepší výsledek, bereme-li v potaz, že prakticky celý druhý poločas dohrávalo o deseti hráčích. K vyloučenému Mirkovi Palazzimu z 56. minuty poté ještě přibyl v samotném závěru Alessandro Della Valle, k tomu fotbalový trpaslík utržil dalších pět žlutých karet.

Hostům trvalo jen třináct minut, než se gólově prosadili. Ve vápně byl totiž faulován Devič a sudí Lechner nařídil první pokutový kop, který proměnil Selezňov. O dvě minuty později navýšil účet přízemní střelou Devič po asistenci od Jarmolenka a v 19. minutě přidal třetí branku znovu Selezňov.

Brankář Simoncini do konce poločasu již žádný míč ze své sítě lovit nemusel, po přestávce ho však stejně překonal tvrdou hlavičkou Devič. Jarmolenko v 55. minutě zařídil v pořadí pátý zásah a Devič o pár minut později z penalty potřetí zaúřadoval. Následně se na střeleckou listinu zapsal i náhradník Bezus a v 90. minutě rovněž Mandzjuk.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra Ukrajiny aspoň 5:0 a remíze Anglie a Polska to by pro mě bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
veikko

0:8

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
HullCity

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:11

Reagovat
klokan.paul

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele