Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
16.10.2012 20:45 CET
4 : 4
(3:0)

Reportáž

Berlínská kanonáda naservírovala osm branek, avšak vítěze neodkryla

Další neobyčejné představení si pro nás přichystalo Německo, které po drtivém vítězství v Dublinu opět nazulo střelecké kopačky a se Švédy se rozešlo divokou remízou 4:4. Svěřenci Jogiho Löwa se dostali už do čtyřbrankového vedení, nakonec však definitivně v nastaveném čase o "jisté" tři body přišli.

Nationalelf podle očekávání přivedl na berlínský trávník s kapitánskou páskou Philipp Lahm, ten se však nečekaně postavil k levé postranní čáře, kde nahradil Marcela Schmelzera, napravo zůstal Jérôme Boateng. Ve středu zálohy se pak představila dvojice Kroos - Schweinsteiger. Eric Hamrén provedl čtyři změny: Martina Olssona, Källströma, Willhelmssona a Ranégieho posadili Safari, Holmén, Rasmus Elm a Elmander.

Hned od úvodního hvizdu se domácí ekipa ujala dirigentské taktovky, držela míč na soupeřově polovině a postupnou kombinací se dostávala na dostřel Isakssonovy svatyně. Seveřané se "zabarikádovali" před vlastním pokutovým územím a to se jim záhy mohlo stát osudným: Boateng oslovil Müllera, ten ale nejdříve na hostujícího brankáře nevyzrál, aby pak namířil kulatý nesmysl jen do tyče!

Výrazné nebezpečí Švédům hrozilo především z krajních prostor, kde si DFB-Team, zejména na levé straně, dělal, co se mu zrovna zachtělo. Právě odtud po pěti minutách zahřmělo: Lahm předal Reusovi, ten ještě našel lépe postaveného Kloseho, pro kterého už nebyl problém uklidit balón nekompromisně pod břevno - 1:0. Mladičký středopolař Dortmundu si společně s Özilem dělal z hostujících hráčů doslova a do písmene slalomové kužely a po další akci těchto dvou, do které svým dílem přispěl i Müller, se na malém vápně ocitl na chviličku volný Klose a bezpečně si zapsal svůj 67. reprezentační zásah (!), na legendárního Gerda Müllera už tak ztrácí pouhopouhý jednu jedinou branku.

Jednoznačný scénář nadále pokračoval... Další hřebíček do švédské rakve mohl přidat ve 38. minutě sám Reus, pohotový Isaksson byl ovšem proti a Özil následně mířil pouze do boční sítě! Pouze o minutu později ale Müllerův centr propadl na zadní tyč, kde se nejlépe zorientoval Mertesacker a pohotově zakončil - 3:0.

Po změně stran musela přijít z hostujícího pohledu neodkladná změna a na hřišti se rázem objevily rovnou dvě nové tváře: zkušeného Kima Källströma doplnil osvědčený žolík Alexander Kacaniklic, jimž uvolnila místo nevýrazná dvojka Wernbloom - Holmén. Ani to však nedokázala zastavit ofenzivní galapředstavení Löwových oveček, Özil s Reusem připravili další tutovku pro Müllera, ten však napálil pouze Isakssona!

Švédi výrazně přidali na agresivitě, zběsilá útočná snaha ovšem pochopitelně nechávala otevřená zadní vrátka, což se dříve nebo později muselo, při současném rozložení sil, vymstít. Tato slova se naplnila v padesáté páté minutě hry, kdy Müller dalším přesným centrem našel pro změnu Özila a středopolař madridského Realu si už věděl rady - přízemní střela zaplula nechytatelně k pravé tyči - 4:0.

Zdálo se býti hotovo, opak byl ale pravdou. Německo pod dojmem nedostižitelného náskoku ochabilo v koncentraci, Källström za pár okamžiků poslal do pokutového území nadýchaný balón a Ibrahimović i díky zaváhání Badstubera pohodlně snížil na 4:1. Stoper Bayernu očividně neměl svůj den, neboť hned záhy se po dalším Källströmově pasu ocitl za jeho zády Lustig a velkého úhlu dokázal propasírovat mičudu za brankovou čáru podruhé - 4:2. Záhy mohl ten samý hráč přidat další zářez, avšak po Ibrahimovičově prodloužení nemířil do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Tyto momenty pochopitelně Seveřany ještě více nabudily, Nationalelf rázem přeskupila síly a zaměřila se daleko více na defenzivu. Ani to však domácím nebylo moc platné: Kacaniklic předal do střelecké pozice Elmanderovi, a ten přes stínujícího Badstubera nasměroval kulatinu na vzdálenější tyč Neuerovy svatyně - 4:3. Do konce pak stále chyběla celá čtvrthodina! V 85. minutě mohl korunovat švédskou snahu čerstvě příchozí Sana, ovšem z hranice vápna nedokázal najít opuštěnou branku! Už v nastavení však Ibrahimović ve vzdušném souboji předčil Mertesackera a Elm následně dělovkou srovnal na konečných 4:4.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 Reus, Ozil, Kroos - Ibrahimovic

Reagovat
smazaný uživatel

misto Reuse Klose

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko bez konkurence...tip 1...3:1

Reagovat
Veselac

jasná 1....tip 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Badstuber, Gomez, Ibrahimović)

Reagovat
smazaný uživatel

Prý Gomez :D:D:D kde žiješ hochu

Reagovat
smazaný uživatel

Prý Gomez :D:D:D kde žiješ hochu

Reagovat
REPLIKATOR

Ty krávo Švédi mohli srovnat na 4:4, kdyby trefil ze šestnáctky prázdnou bránu

Reagovat
smazaný uživatel

málem sem trhal tiket.. ...

Reagovat
OVi.77

a tedka jsi ho už roztrhal? ja taky totiž

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem roztrhal o 40 vteřin déle....doprdele měl sem ho roztrhat radši už při tý šanci.... do hajzlu a prachy v tahu ,,dneska se mi bude špatně usínat ale němcům asi taky

Reagovat
OVi.77

Jen jim to přeju, protože tohle prosrat doma po stavu 4:0 to je těžká ostuda

Reagovat
OVi.77

neskutečná ostuda, vést doma 4:0 a nakonec v poslední minutě dostat gól na 4:4, tak to už je celkem moc, tohle si tým jako německo nemůže dovolit přece

Reagovat
rickroll

Reagovat
rickroll

Newcastle vs Arsenal part 2

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to tam stalo proboha? Nemci me totalne zklamali a as ne jenom me!

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
REPLIKATOR

Hlavně, že si nechali dát dvě žlutý za zdržování a bylo jim to k hovnu

Reagovat
Liquid

o to je ta remíza pro Švédy sladší

Reagovat
Petr325

ze 4:0 na 4:4??? Klobrc dolu ;)

Reagovat
smazaný uživatel

svedsko - asi jinej GANG :D

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

v 60. minutě sem vypnul online se slovy, že Švédi utrpěli zničující debakl... O hodinu pozdějc sem jen s otevřenou hubou koukal na výsledek Dobrá práce Švédi

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecne.. Pred takovy obratem kloboucek..

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrakadabra za kurs 3 , nedělejte z těch nácku bohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Švédové famozně vyrovnali !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

výborně!!! němci dostali 4 fiky ještě tak blbě

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/e0977602b8a30a628b89718bf78d93dc/

Tak přesně kvůli tomuhle je ten fotbal krásnej....dobře Švédi a dokonce na tuhle dobu netradičně i bez pomoci rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by se nám nemohlo stát - myslím jako švédi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele