Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.09.2012 20:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Anglie otevřela kvalifikační boje povinnou výhrou v Kišiněvu

Nepopulárního bůra museli na Stadionul Zimbru skousnout moldavští fanoušci, jejichž miláčci podle očekávání nestačili na Angličany, kteří si na trávníku dělali, co se jim umanulo. Albion tak po 19 letech (!) zaznamenal nejvyšší venkovní vítězství.

Svůj premiérový start v soutěžním zápase si zapsal Tim Cleverley, po boku se však mohl spolehnout na ostřílené harcovníky v podobě Stevena Gerrarda a Franka Lamparda (oba nastřádali již přes devadesát reprezentačních startů). A právě mladý středopolař ManUtd byl ústřední postavou hned první vážnější akce, když jeho ránu zastavil Bulgaru rukou a rozhodčí Pol van Boekel musel ukázat na pokutový kop. Kulatý nesmysl si postavil na značku Lampard a rutinérsky proměnil - 0:1.

Domácí už tak pomaličku a jistě tušili, jakým směrem se asi bude utkání ubírat... Zejména Namaşco si musel připadat jako na kolotoči: Defoe nevyslal na strážce moldavské svatyně nikterak jedovatý pokus, ovšem jistá ležérnost nadělala brankáři Kubaně Krasnodar velké potíže, svou chybu tak alespoň napravil zablokováním Oxlada-Chamberlaina.

Nápor však neustával a Lampard záhy neměl po Johnsonově centru problém netradičně hlavou dopravit kulatinu do sítě - 0:2. Kvalitativní rozdíl mezi oběma stranami byl více než patrný, netrvalo dlouho a hádanka byla definitivně rozluštěna: Oxlade-Chamberlain tentokráte dobrou prací vybojoval možnost pro Defoa, jenž na přední tyči nezaváhal a zvýšil na 0:3.

Hart musel vlastně během celého utkání předvést jediný vážnější zákrok proti hlavičce Armase, jinak byl ovšem doslova a do písmene bez práce. Roy Hodgson tak mohl logicky již o pauze stáhnout ze hry kapitána Gerrarda, jehož místo zaujal Michael Carrick. Tato, ani další změny (Walcott a Welbeck nahradili Oxlade-Chamberlaina s Defoem) však na průběhu hry nic zásadního nezměnily. Všichni nově příchozí tak byli v 74. minutě svědky parádní rány Milnera, po níž se Namasco sotva ohlídl a počtvrté lovil míč ze sítě - 0:4.

Pohodu na trávníku mimo jiné dokumentoval sedm minut před koncem Leighton Baines, jenž si parádně zahraným volným přímým kopem zapsal premiérový reprezentační zásah a zároveň tímto momentem dosáhl první branky ze standardky od trefy Davida Beckhama proti Ekvádoru na MS 2006 v Německu (!!!).

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad hodně špatná Anglie z ME zvládne ale její výkony na ME to byl tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
KingMaster13

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 welbeck

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
EverlastD

0:4

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele