Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.09.2012 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie - Bělorusko 3:1

Stejně jako před dvěma lety se v Saint-Denis na úvod kvalifikace představilo Bělorusko a znovu na lavičce domácích stál nový trenér. Jen výsledek tentokrát pro francouzskou ekipu vyzněl mnohem lépe, díky procitnutí ve druhém poločase zvítězili domácí 3:1 a s plným počtem bodů vedou skupinu I.

Bělorusové začátkem září 2010 v Paříži senzačně triumfovali 1:0, domácí favorit si tak tentokrát dal na outsidera pořádný pozor. Mužstvo nového lodivoda Deschampse se nikam nehnalo, hrálo obezřetně, a ačkoliv v defenzivně bylo bezchybné, tak v ofenzivě toho moc nepředvedlo. Z prvního poločasu stála za zmínku snad jen šance Girouda, jehož hlavičku po Ribéryho centru ale od levé tyče vyrazil pozorný Veremko.

Po obrátce už Stade de France vidělo mnohem zajímavější hru a také první šanci hostů, když se Dragun zjevil sám před Llorisem, kapitán domácího výběru ale rychle zmenšil úhel a zakončení vyrazil. Fakt, že šlo o klíčovou situaci zápasu, vyplynul na povrch v devětačtyřicáté minutě. Po rychlém protiútoku prostrčil Jallet míč Ribérymu, který našel v druhé vlně Capouého a ten přízemní střelou otevřel skóre - 1:0.

Druhá branka v běloruské síti přišla v osmašedesáté minutě a znovu z pravé strany. Jalletovi se centr nepovedl takovým způsobem, že se transformoval v nechytatelnou střelu do přední šibenice a Veremko se nestačil divit - 2:0. Hosté z východu Evropy ale brzy utkání zdramatizovali, když čtyři minuty nato fauloval Yanga M'Biwa Pucilu a kopala se penalta. Tu Kornilenkovi sice chytil vynikající Lloris, ale Pucilova dorážka si již cestičku do sítě našla - 2:1.

Francouzská nervozita ovšem trvala jen dalších osm minut. Poté předvedli Deschampsovi svěřenci povedenou kombinaci, na jejímž konci stál Ribéry a ten vybíhajícího Veremka umně přeloboval - 3:1. Les Bleus tak poprvé v historii dokázali porazit Bělorusy a díky tomu si připsali druhé vítězství do startu světové kvalifikace.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MagpeCZ

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza je lákavá ... ale dám 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza je lakava?..mozna pro tebe jo..pro me jasna vyhra domacich..minuly dvojzapas kvalifikace to byla nahoda..Francie se dala zpet do kupy..tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

francuzsko opäť vyhra....tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Francie ma co vracet a ma tym na to aby se ji to povedlo 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

francouzi se budou trapit ale tentokrat zvitezi 1:0

Reagovat
Veselac

jasná věc....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to si ty frantíci už dělají prdel?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele