Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.06.2013 20:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Černá Hora - Ukrajina 0:4

Ukrajinská smršť ze druhého poločasu pořádně zametla se sebevědomím Černé Hory. Ta mluvila o tomto utkání jako o jednom z nejdůležitějších z celé kvalifikace, nicméně ho vůbec nezvládla. Hostům se díky těmto třem bodům pořádně zvýšila šance na postup do Brazílie, a to je třeba ještě dvakrát čeká San Marino.

Domácí si přitom vše prohráli úplně sami. Těsně před koncem prvního poločasu se nechal vyloučit ukrajinský Zozulja, ani tahle přesilovka jim ovšem nepomohla. Po překvapivém inkasování v 51. minutě od Harmaše Černohorci reagovali pouze nedisciplinovaností, konkrétně červenou kartou Volkova a také Pavičeviče.

Hostující celek v Podgorici začal aktivně, Konopljanka zamířil vedle a Jarmolenkův pokus kryl gólman Božovič. Na druhé straně měl soupeř trochu smůly v koncovce, Kecojevičův pas usměrnil jen nad bránu Zverotič a o pár chvil později Vučinič napálil svou pravačkou tyčku Pjatovovy svatyně.

Vučinič zahrozil ještě jednou, Pjatov proti němu dobře zakročil. Jarmolenko poté obdobně jako Vučinič také trefil brankovou konstrukci, oproti němu ale břevno. Ve druhém poločase oslabení Ukrajinci zaskočili soka vedením. Jarmolenkovu dalekonosnou střelu dokázal Božovič nešťastně vyrazit jen před dorážejícího Harmaše.

V 77. minutě Ukrajina navýšila stav, domácí už hráli bez Volkova, potrestaného druhou žlutou kartou. Jarmolenko uvolnil Konopljanku a ten překonal Božoviče. Frustrovaní Černohorci následně přišli i o dalšího hráče, a tak hosté díky Fedeckému a Bezusovi zasadili další hřebíček do soupeřovy rakve.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Veselac

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pro úkáčka je bod málo

1:2 Jovetic, Konoplaynka, Zozulja

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

1:3...Musíme!!!

Reagovat
HullCity

Všichni,co jste tipovali proti nám si dejte facku!!!Asi jste neviděli zápas proti Polsku,že?!Dnes jsme byli jednoznačně lepší,ani nevím,jak jsem mohli proti nim doma prohrát,za což se stydím i teď,ale to je už odčiněno,teď nás čekají 3 domácí zápasy a 1 venkovní a to proti San Marinu,takže si myslím,že alespoň baráž je povinností!!!UKRAJINA VPERED!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To mohu potvrdit,zápas jsem viděl. Ale ty poslední dva góly stály za to!

Reagovat
smazaný uživatel

Facku si dávat nemusím, panč jsem tipoval neutrál. Ale je jasné, že Ukrajina zabrala v pravou dobu a vrátila soupeři porážku z domácího zápasu i s úroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznej sam, ze ze strany Cernohorcu to byla nedisciplinovanost. Po ty ukrajinsky cerveny karte mel prijit tlak, ale oni dostali gola, nic se nedeje, ale pak sami si nechaj vyloucit 2 hrace a to se pak nikdo nemuze divit, ze to skoncilo takovymhle vysledkem..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina se teprve začala rozehrávat... a doufám, že v tomle zápase už dostatečně rozehraná bude :) můj tip 0:2

Reagovat
Pokahontas

Cokoliv,jen ne remízu-ta je ztrátou pro oba!

Takže tip:v utkání padnou 3 góly

Reagovat
paver

Ukrajina zlomí černohorskou neporazitelnost...tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Černá Hora má logicky zájem na pojištění 1. místa ve skupině H a taky s tímto vědomím v Podgorici k zápasu nastoupí. Právě jejich výkonnost už nelze omlouvat náhodou, je tu prostě další ex-jugoslávkský kvalitní tým, s kterým je nutno počítat. Ukrajina se o tom již přesvědčila v prvním vzájemném zápase na vlastní půdě, takže bude k tomu přistupovat obezřetně a tím pádem se dá čekat nepříliš ofenzivní fotbal. Tip 1:1

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ja naopak v ofenzivni fotbal doufam, na jednu stranu velky prekvapko Cerna hora, ktera se muze pojistit a priblizit postupu ze skupiny, na druhou stranu kdyby Ukrajina vyhrala, ma ty 2 zapasy se San Marinem a muzem s nima opet pocitat, proto cekam remizu 2:2

Reagovat
paver

Ukrajina předvedla naprosto fenomenální výkon a troufám si říct, že je žhavým kandidátem na přímý postup!

Reagovat
smazaný uživatel

No zas bych to neprehanel, byl to zkrat Cerny hory, nikdo nemuze rict ani popel proti jejich kvalite

Reagovat
HullCity

Nepřeháněl??!0:4 je ti málo??

Reagovat
smazaný uživatel

Takový debakl nečekal v Podgorici nikdo!!! Bohužel si tímto zápasem tým Černé Hory notně pokazil renomé a ukázal, že jejich mentální vyzrálost ještě není na takové úrovni, aby v dlouhodobé zátěži zvládal důležité zápasy. Což je samozřejmě nepříjemné zjištění, ale na druhou stranu ještě pro ně není nic ztraceno. Bude však nutné se z toho pořádně oklepat a hledět nesměle vpřed. Na rozdíl od domácího celku je Ukrajina v euforii, povedlo se jim oplatit domácí potupu z prvního vzájemného měření a navíc slušně oživit postupové šance. Otázkou je, jak na tento výsledek dokáží herně i produktivně navázat ...

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/montenegro-vs-ukraine-04-match-6tFwoRZhwO4ck0KR?start=0.353

Ukrajinci čtyřikrát solidně zavěsili...kdo by čekal od Černohorců takovej příděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele