Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
16.10.2012 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bělorusko - Gruzie 2:0

Bělorusko získalo první body ve své kvalifikační skupině. Východoevropský tým totiž zvládl domácí zápas s Gruzií a zejména zásluhou naturalizovaného Brazilce Ronana Bressana zvítězil 2:0.

Bressan, hvězda nejúspěšnějšího běloruského klubu BATE, ukázal svoji kvalitu už po šesti minutách, kdy poslal svůj tým do vedení. Autorem druhého gólu byl Stanislav Dragun, jehož aktivita výrazně zahýbala gruzínskou obranou už v samém úvodu: jeho střela ve druhé minutě se jen těsně nevešla mezi tyče.

Domáci to však nemuselo mrzet, jelikož po pouhých pěti minutách rozvlnil síť agilní Bressan: jeho rána k pravé tyči měla nechytatelné parametry. A špílmachr BATE svoji důležitost potvrdil po necelé půlhodině hry, kdy přesně nacentroval na hlavu Draguna, který už měl lehkou úlohu a zdvojnásobil běloruské vedení.

Bressan mohl následně daný průběh ještě potvrdit, ale ani jedna z jeho dvou šancí gólem neskončila. Gruzie sice zahrozila přímými kopy Tarmagadzeho, ale bez úspěchu - stejně jako na druhé straně Rodionov, kterého o gólovou radost obral pozorný gólman Nukri Revišvili.

Domácí tým v Minsku jasně vládl a málem se dočkal zvýšení skóre, ale Radionovi nebylo zkrátka přáno - trefil pouze tyč. A když se na druhé straně z dobrých šancí neprosadili ani Alexander Kobachidze, ani Levan Kenia, odnesli si Bělorusové zasloužené (a vůbec první kvalifikační) vítězství.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzie ukazala ze fotbal hrat umi a z Finska si odvezli cenny bod...myslim ze z Beloruska si odvezou body 3...tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5g

kurs 1,65

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

příště musím tipovat dřív, teď to vypadá, že se opičím po new_adventure

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele