Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.06.2009 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ukrajina - Kazachstán 2:1

Dvěma góly se ukrajinský záložník Serhiy Nazarenko postaral o otočení nepříznivého stavu v utkání proti Kazachstánu. Hosty dostal do vedení Tanat Nusrbayev, právě Nazarenko se ale stal hrdinou Ukrajiny a výsledek otočil na konečných 2:1.

Ukrajina šla do zápasu s cílem získat plný počet bodů, čímž by vytvořila tlak na zatím druhý tým tabulky šesté kvalifikační skupiny, Chorvatsko. Anglie neohroženě míří na mistrovství světa, o druhé místo bude však sveden velký souboj právě mezi Ukrajinou a Chorvatskem.

Favorité do utkání nevstoupili vůbec dobře a už v devatenácté minutě inkasovali po hlavičce Tanata Nusrbayeva. Domácí, jenž nastoupili bez útočníka Chelsea, Andreje Ševčenka a středního obránce Oleksandra Kuchera ze Šachťaru Doněck, odpověděli o čtrnáct minut později. K přímému kopu se postavil Nazarenko a přesnou střelou srovnal na 1:1.

Tentýž hráč se postaral i o vítězství Ukrajiny. Dvě minuty po startu druhé půle dostal Nazarenko míč a střelou mezi nohami gólmana Mokina proletěl míč až do sítě. Ukrajina tak nad Kazachstánem zvítězila 2:1. Anglie jasně vede šestou skupinu, s jedenácti body je pozadu Chorvatsko, jenž má lepší brankový rozdíl než Ukrajina.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1811)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele