Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
14.10.2009 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Německo - Finsko 1:1

Oslavné utkání Německa nakonec málem skončilo blamáží. Domácí borci se s výběrem Finska dlouho trápili a na obranu Seveřanů nemohli najít recept, zvláště poté co prohrávali po brance Johanssona. Remízu 1:1 a zažehnání ostudy zařídil v 90. minutě Lukas Podolski.

Finsko začalo v Hamburgu aktivně a překvapivě se dostalo brzy do vedení. Už v 10. minutě se míč odrazil ze vzdušného souboje k Johanssonovi a ten zblízka překonal bezmocného Adlera - 0:1. Rychlá a šokující branka hostů domácí celek hodně zaskočila. Němci si ale postupem času začali vytvářet šance a ohrožovat branku Jääskeläinena. Třetí celek z posledního mistrovství světa a finalista evropského šampionátu držel více míč na svých kopačkách, ovšem do poločasu se mu nepodařilo skórovat, ba ani vytvořit si nějakou výraznější příležitost.

Ve druhém poločase pokračovalo snažení Německa vstřelit vyrovnávací branku, nejprve však museli domácí borci přežít šanci Litmanena, naštěstí pro ně, byl finskému veteránovi odmáván ofsajd. Pak už se útočilo převážně na hostující branku. Cacau nejprve přestřelil a o chvíli později ho s nepřesnou střelbou napodobil Lukas Podolski. Naturalizovaný Brazilec Cacau se hodně snažil, přesným centrem našel Gomeze, jenomže Supermario, jak se obrovitému střelci přezdívá, hlavičkou přestřelil.

Německo to zkoušelo všemi cestami, Moisander si při bránění vlastního pokutového území málem vstřelil vlastence, naštěstí pro něj však jeho teč šla vedle tyče. Velké nebezpečí pro Seveřany znamenal střídající Özil, který hodně zlobil. Záložník s tureckými předky nejprve nepropálil hradbu hráčů v pokutovém území a o chvíli později šla jeho další střela těsně vedle pravé tyčky. Tlak Německa neustále rostl, a chvílemi byl až drtivý. Brankář Jääskeläinen vychytal hlavičku Kloseho z bezprostřední blízkosti a Özil pálil znovu vedle.

Vše již vypadalo na senzační výhru Finska a další nevydařenou postupovou oslavu v podání Německa, ovšem v 90. minutě se nakonec našim sousedům podařilo vyrovnat. Hostující obrana nedokázala odkoupnout míč do bezpečí a to Němci náležitě potrestali. Míč se po kostrbatém zásahu Kloseho dostal až před branku Finů k Podolskému, jenž do odkryté branky pohodlně skóroval - 1:1. Němci pak měli ještě jednu šanci na zvrat, ale ta skončila nevyužita, a tak Finové po domácí remíze 3:3 dokázali jako jediný celek sebrat Německu body i na jeho půdě.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele