Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
27.03.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko - Ukrajina 1:0

Španělé ve veledůležitém zápase s Ukrajinou sice žádnou kanonádu nepředvedli, ale nakonec jim stačil i jediný zásah - vstřelil jej Álvaro Morata a La Roja se tak osamostatnila na druhé příčce skupiny, tři body za suverénním Slovenskem. Ukrajinci zůstávají o další tři body pozadu na třetím místě.

Hostům v Seville nepomohl ani vynikající výkon záložníka Ruslana Rotana; Morata totiž potvrdil klubovou formu svojí premiérovou trefou za seniorskou reprezentaci, a nebýt nastřeleného břevna po hlavičce Sergia Ramose (který dnes slavil celých 10 let ve španělském dresu), mohlo být skóre i výraznější. Největším problémem domácích tak zůstává zranění levého beka Jordiho Alby, zatímco Ukrajinci přišli pro změnu o Romana Zozulju.

Od samého začátku se utkání rozvíjelo podle očekávání - tedy Španělé kontrolovali hru a snažili se probít ukrajinskou defenzivou pomocí četných narážeček a přihrávek na jeden dotek. Nutno říct, že se jim to poměrně dařilo. Morata, David Silva i Jordi Alba se dostali do slibných (polo)šancí, síť za Pjatovem však zůstávala nehnutá. Naopak Ukrajinci zvolili trpělivé tempo, nikam se nehnali a spoléhali zejména na standardní situace.

Ty dnes zahrával Rotan, a šlo mu to skvěle; nejprve po jeho centru z přímého kopu mohl volejem zakončovat Fedeckyj, netrefil ale ideálně, načež sám Rotan poslal svoji dělovku těsně vedle pravé tyče branky Ikera Casillase. Po necelé půlhodině hry šli aktivnější Španělé do vedení: po akci Andrése Iniesty a Kokeho, jehož finální pas z první snesl ta nejpřísnější měřítka, se k míči dostal Morata a poslal jej za Pjatovova záda.

Také Španělé se ještě v první půli rozhodli ukázat, že umí zahrozit ze standardky, a po Silvově chytrém centru opřel Ramos svoji hlavičku do břevna. Tato disciplína ale jinak byla doménou Ukrajinců. Po změně stran se domácí o výsledek chvílemi vyloženě strachovali; během pouhých 15 minut se výtečný Rotan dostal ke střele hned třikrát, kapitán Casillas ale pokaždé skvěle zasáhl a trochu tak napravil svoji pocuchanou pověst po posledních nepřesvědčivých výkonech v madridském dresu. S blížícím se závěrem se pak hra opět uklidnila a Španělé už si těsnou výhru pohlídali. Z tempa je nevykolejilo ani Albovo zranění 12 minut před koncem.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
HullCity

V technice a držení míče byli jasně lepší domácí,ale ty 4 přímé kopy,co zahrával Rotaň...jeden gol z nich být mohl,dneska jsme na remízu měli,ale 3 zranění + skvělý Casillas znamenají,že přímý postup se nás nejspíš netýká.

Reagovat
smazaný uživatel

,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele