Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
11.10.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko - Ázerbájdžán 1:0

Turecko sice nemělo situaci ve svých rukou, i přesto si ale dokázalo účast v baráži vybojovat. Na domácí půdě dnes totiž porazilo Ázerbájdžán a díky prohře Belgie v Německu se dostalo na vytouženou druhou příčku.

Už od začátku bylo patrné, kdo je v tomto duelu favoritem. Turci chtěli za každou cenu vyhrát, a proto se hned ze startu drali dopředu a hostující obraně místy skutečně zle zatápěli. Bohužel ovšem bez vytouženého výsledku v podobě gólu.

Jeden z nepříjemných okamžiků každopádně museli ázerbájdžánští hráči řešit už ve druhé minutě, kdy se jim se štěstím povedlo zblokovat do bezpečí nepříjemnou střelu Kazima. Podobně dopadl turecký záložník také zhruba o deset minut později, to mu k úspěšnému zakončení chyběla pro změnu přesnost.

Ázerbájdžán poprvé zahrozil až po dvaceti minutách hry. Obránce Şükürov ale nakonec stejně na gólmana Bolata recept nenašel. Poté naopak pokračovala střelecká nemohoucnost Turků. Hned třikrát pálil Hamit Altintop, ovšem ani jednou neměl správně seřízená mířidla. Střela Turana byla pro změnu zblokována, a proto se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran to svěřenci trenéra Hiddinka opět zkoušeli ze všech možných pozic. Jako první zakončoval zkušený záložník Emre, na gólmana Kamrana Ağayeva ale nevyzrál. Téměř na chlup stejně si vedl o pár okamžiků později také Yilmaz.

V 60. minutě už však Ázerbájdžán tolik štěstí neměl. Inan ze středu hřiště vyslal perfektní pas směrem dopředu, za obranu si zaběhl útočník Burak Yilmaz a tváří v tvář Ağayevovi chladnokrevně zakončil. Hned vzápětí mohl vedení pojistit Ardan Turan, se svou hlavičkou ale na připraveného Ağayeva nevyzrál.

Zase tolik jej to ovšem mrzet nemuselo. Turecko totiž až do konce utkání kontrolovalo průběh hry a žádné nečekané vyrovnání nedovolilo. Po devadesáti minutách tak mohli začít fanoušci slavit.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko jasna 1...budou spolehat ze Belgie nevyhraje v Nemecku..tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych to taky viděl na jasnou záležitost, Turecko bojuje o 2. místo v tabulce a také tam skončí. Belgie hraje s Německem, dovolím si tvrdit, že Belgie odejde z tohoto zápasu bez bodu a Turecko vyhraje, tudíž se posune na 2. místo v tabulce.

Tip: 1

Reagovat
paver

výhra Turecka

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

-2 : -2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

Azerbajdžán venku prohrává a turci musí....jasná 1, tip 3:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele