Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
11.10.2011 20:15 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko porazilo Oranjes a může se těšit na Euro

Švédsko v zajímavém utkání plném zvratů nakonec dokázalo přehrát Nizozemsko a jako nejlepší celek z druhých míst si svěřenci Erika Hamréna zajistili účast na Euru. Pro Oranjes je porážka hodně hořká, neboť tím byla přerušena jejich doposud stoprocentní bilance.

Domácí šli od začátku za svým cílem. Zvýšená aktivita přinesla své ovoce ve čtrnácté minutě. Po faulu Brumy na Elmandera rozehrával volný přímý kop ze zajímavé pozice Källström a parádní dalekonosnou ranou do pravé šibenice otevřel skóre - 1:0.

Radost z vedoucí branky však domácím nevydržela dlouho, již za osm se totiž začínalo znovu od nuly. Pieters parádním centrem z levé strany našel ve vápně hlavu Huntelaara, a ten se, jak je u něj dobrým zvykem z takovýchto pozic nemýlí - 1:1.

Po půlhodině hry mohl švédské vedení obnovit Toivonen, z bezprostřední blízkosti ovšem nepochopitelně přestřelil. O chvíli později pálil na druhé straně van Persie, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.

Zajímavý fotbal pokračoval i ve druhé půli. V další stoprocentní šanci se opět ocitl Huntelaar, střelec Schalke ale tentokrát hlavičkoval pouze do připraveného Isakssona. Vzápětí už ale strážce domácí svatyně při zakončení Kuyta takové štěstí neměl - 1:2.

V 52. minutě už ale bylo všechno znovu jinak. V pokutovém území zahrál rukou nešťastník Bruma a sudí Çakır ukázal nekompromisně na penaltový puntík. Míč si na značku postavil Larsson a přízemní střelou k levé tyči překonal Vorma - 2:2.

A za další minutu bylo domácí publikum doslova v extázi. Elmander posunul Toivonenovi, ten se s balónem zbytečně nerozpakoval a tvrdou ranou poslal svůj tým do vedení - 3:2. Pro domácí ale tímto momentem nastaly tvrdé chvíle.

Velkou příležitost měl opět Huntelaar, ale podobně jako v předchozí situaci, tak i z této akce hlavičkoval pouze do Isakssona. A když nedokázal svou možnost zúročit ani van Bommel, tak Oranjes odjeli ze Solny poprvé v této kvalifikaci s porážkou.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

výhra Nizozemska

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vbidim na prvni plichtu v tabulce..Holandanum o nic nejde a Svedove vi ze musi ziskat aspon bod...pro me jasny kriz...tip X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svedove mají jistou baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo..oni maji zrejme lepsi vzajemne zapasy s Madarskem

Reagovat
smazaný uživatel

Švédové mají jistou baráž, Holanďany motivuje snaha získat 100% bodů. Nebude to jednoznačné, ale tipnu 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

oba týmy budou chtít vyhrát a i když švédové mají jistou baráž tak v případě zisku tří bodů tak můžou pomýšlet na přímý postup z 2.místa....tip X 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mějme na paměti, že je tady ještě tabulka druhých týmů, odkud 1. tým z této tabulky postupuje na Euro přímo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hustý je to super

Reagovat
smazaný uživatel

super hustý jupíííííííííííííííííííííí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele