Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
07.09.2010 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Srbsko - Slovinsko 1:1

Vyrovnané utkání vypadalo lépe pro hostující Slovince, ale Srbové díky brance Žigiče dokázali srovnat a vybojovali si tak alespoň jeden bod za remízu 1:1.

Pro obě mužstva mělo tohle utkání zvláštní příchuť vzhledem k poloze obou států. Navíc obě země se účastnily posledního mistrovství světa, což mělo být zárukou kvalitního fotbalu. Začátek zápasu rozhodně nebyl nějaký klidný, nejdříve se do ofenzívy pustili pořádně domácí a zanedlouho svoje zbraně ukázali také hosté ze Slovinska.

Hodně nebezpečné bylo hostující duo Valter Birsa a Aleksander Radosavljevič. Rozhodčí se také rozhodl, že budou krotit emoce hned v úvodu utkání. Už v 15. minutě totiž rozdal třetí žlutou kartu. Obrany držely zatím velice kompaktně, tudíž se mužstva pokoušela o střely ze střední vzdálenosti. Oba gólmani však zatím byli dost pozorní a střelecké projektily bez větších obav krotili.

Po půlhodině hry převzali otěže domácí Srbové, na jejichž straně vyčnívali především Tošič s Lazovičem a vidět byl při dlouhých nákopech také Nikola Žigič, který odváděl směrem dopředu hodně černé práce. I tak ale byl stav po prvních pětačtyřiceti minutách bezbrankový.

Domácí kouč Rade Antič chtěl hru svých svěřenců hlavně více rozhýbat, a tak technického Tošiče nahradil do druhého dějství mnohem běhavější a výbušnější Miloš Krasič z Juventusu. Aktivitu to domácím rozhodně přidalo, ale na lepší start Srbů dokázali hosté okamžitě odpovědět. V 63. minutě se totiž do šance dostal střelec Novakovič a už dle jeho popisu práce poslal Slovince do vedení - 0:1.

Tenhle moment domácí Srby hodně položil. Vypadalo to, že si ani nepřipouštěli tuto variantu průběhu zápasu. Vstřelený gól hodně zamíchal kartami, Slovinci se stáhli a pozorně bránili hlavně prostor před pokutovým územím a krajní prostory, Srbové se snažili bušit do zavřené obrany a vynutit si tak nějaké šance, po kterých by mohli utkání alespoň srovnat. Vyrovnání, a to zasloužené, však přišlo pár minut před koncem. Po přímém kopu se k míči prodral vytáhlý útočník Nikola Žigič a srovnal na 1:1. Slovinci se nesložili a bylo vidět, že tohle utkání chtějí dohrát do remízového konce, a tak hodně drželi míč na útočné polovině.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
cresposuper

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

To zase bude balkanske derby Po nepochopitelné prohre se S.Irskem Tipuju 1 vzhledem k tomu ze je to derby pojistim to 0 Tipuji že se zapas nedohraje

Reagovat
smazaný uživatel

těžké na tipování 1:0

Reagovat
Shevchenko

Slovinci podle mě překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

bez tipu...vubec netusim jak tenhle zapas skonci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele