Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
25.03.2011 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Srbsko - Severní Irsko 2:1

Srbové měli v Bělehradě namále, dvě branky v rozmezí devíti minut druhého poločasu jim ale zajistily vítězství 2:1 proti houževnatým Severním Irům a udržení přímého kontaktu s druhými Slovinci, za nimiž nyní zaostávají pouze o skóre. Hosté jsou momentálně sice až pátí, mají ale zápas k dobru.

Utkání na stadionu Crvené Zvezdy odstartovalo trochu ospale, před prázdnými tribunami ale mohl domácí hned poslat do vedení Ivanović, jenž si našel centr kapitána Stankoviće, zakončení ale na brankové čáře odvrátil McAuley. Srbové tlačili a vidět byl hlavně aktivní Tošić, ten si poradil s Evansem a nabil Ljajićovi, ani on ale nedokázal dostat míč na místo určení, protože střelu tečoval nad břevno Hughes.

Zdálo se tedy, že vedoucí branka domácích je jen otázkou času, jenže stalo se to, co se v takovýchto zápasech stává. Pět minut před přestávkou zahrál parádně standardní situaci Brunt, na míč si naskočil McAuley a jeho hlavička neměla chybu - 0:1. Do poločasu mohli svěřenci trenéra Worthingtona dokonce své vedení zdvojnásobit, po přihrávce od Brunta ale Lafferty branku přestřelil.

Po změně stran ale již znovu pracovala na plné obrátky srbská mašina a brzy mohlo být vyrovnáno, po Krasićově rohu a hlavičce Ivanoviće ale zachránil hosty debutující brankář Lee Camp. V 65. minutě ale již byl i on krátký, když střídající Jovanović přistrčil v pokutovém území Pantelićovi a ten přízemní střelou levačkou vyrovnal - 1:1.

Srbský výběr posléze ještě navýšil tlak a odměnou mu budiž vítězný gól, jenž padl v 74. minutě. Znovu u toho byl střídající hráč, tentokrát Ninković, který po své akci našel Tošiće a ten levačkou trefil bližší růžek hostující branky - 2:1. Ve zbytku utkání si již domácí výsledek pohlídali a po fotbalových i nefotbalových strastech jsou zpět v boji o letenky do Polska a Ukrajiny.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moje prani je neprohra hostu...ale pravdepodobne domaci vyhraji...tip 1...1:0,2:0

Reagovat
smazaný uživatel

srbsko1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

Srbové sice budou hrát bez podpory svých fanoušků což je silná zbraň domácích týmu I když nevím jestli je fanoušek to správné slovo po tom co se stalo v Itáli Možná že to pro Srby bude dokonce výhoda protože mají šanci uhrát lepší výsledek než je kontumační prohru. Severní Irsko je venku naprosto neškodné a proto si myslím že Srbové vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

aha..tak tady mi as neco uniklo....jsem nevedel ze Srbove hraji bez fanousku.....vim co se stalo v Italii ale uz jsem se nedozvedel vic

Reagovat
smazaný uživatel

no zas tak neškodné neni porazit Sovinci venku myslim že je docela uspěch

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0...0:0...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko mám rád a přeji mu, ale v Bělehradě mají malé šance. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele