Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
25.03.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovinsko - Itálie 0:1

Důležité vítězství ze hřiště soupeře veze i Itálie. Ta jedinou brankou Thiaga Motty porazila Slovince a suverénně kraluje skupině C. Nutno podotknout, že vítězství Squadry Azzurry bylo zasloužené, neboť celý zápas byla lepším týmem.

Italové měli lepší start do utkání a Slovinci se museli bránit, Giampaolo Pazzini se tlačil před brankáře Handanoviče marně, posléze se dožadoval pokutového kopu, ale o něm nemohla být ani řeč. Rovněž další útočnou akci rozjeli Italové, na jejím konci byl znovu aktivní Pazzini, ale Slovince tentokrát zachránila branková konstrukce. Slovinci měli v prvním poločase pouze jeden světlejší okamžik a to sice povedenou střelu Šulera, kterou brankář Buffon dobrým skokem vyrazil.

Vedle Pazziniho neuspěl ani další bývalý hráč janovské Sampdorie Antonio Cassano, ten využil Handanovičovo zaváhání, ale slovinský brankář byl přeci jenom blízko a míč před útočníkem AC Milán schoval.

Po změně stran pokračovala Squadra Azzurra v ofenzivním snažení a Handanovič se musel pořádně činit. Poradil si s prvním střeleckým pokusem a i s dorážkou Alberta Aquilaniho, z domácího týmu tak měl největší podíl na nerozhodném stavu. Na druhé straně se Buffon v žádném případě nenechal zahanbit, když střelu střídajícího Ljubijankiče vyrazil na břevno.

Utkání nakonec rozhodl Brazilec Thiago Motta, jenž reprezentuje Itálii. Uvnitř šestnáctky se opřel do míče a zamířil nechytatelně k tyči - 0:1. Slovinci sice v závěru favorizovaným Italům zatopili, ale vyrovnání už se nedočkali a doma podlehli nejtěsnějším způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X..0:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nevěřím tomu že by Italové vyhráli ve Slovinsku spíš si vsadím na remízu ale v pohodě by mohli vyhrát i Slovinci

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale nevěřící Tomáš. Forza Italia!

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
Honda

Under 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2,5+

Reagovat
smazaný uživatel

och to bude nuda....

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinsko se doma jen tak nedá. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si po dnešnom zápase že Italové sa pomaly zdvihajú a tipujem ich na semifinále minimalne na Euru A na MS budú opäť medzi favoritmi na titul ... a pôjdu vrátia sa na pozície kde patria...ten útlm pomaličky odstráňujú a tie prihravočky na jeden dotyk .. Stará dobrá Squadra Azzura z MS 2006 FORZA ITALIA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, je to ještě daleko. Ale taky doufám, že rok 2010 už se nikdy nebude opakovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele