Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
11.10.2011 20:15 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Kypr 3:1

Fotbalisté Norska byli poměrně blízko k vysněné baráži a kdyby dokázali uhrát třeba s Dánskem o bod navíc, tak by postupovali alespoň do baráže a Dánové i tak přímo. Postupové ambice Norska byly před tímto duelem hodně ve hvězdách. Domácí potřebovali totiž porazit Kypr a k tomu prohru Portugalska s tím, že se Norům povede smazat devítigólové manko v rozdílu branek.

Proto letos do baráže nepostoupí a i když měli s Portugalskem shodné vzájemné duely, skóre nakonec rozhodlo ve prospěch zkušenějšího celku. Přitom šestnáct získaných bodů v osmi zápasech je velice slušný počin a v ostatních skupinách by to na baráž určitě stačilo, možná dokonce i na přímý postup. Kypr končí na posledním místě ve skupině se dvěma body a letos veřejnost spíše zklamal.

Norové se dostali krátce po polovině úvodního dějství do vedení a stav navýšili deset minut před koncem poločasu. Jenže hosté ihned snížili a utkání ještě zdramatizovali. Nakonec pojišťovací trefu zařídili dvacet minut po přestávce a radovali se z pátého vítězství ve skupině. Norsko tlačilo od začátku a první trefu si zasloužilo. Po rohovém kopu Espena Ruuda vsítil hlavou svůj šestnáctý reprezentační gól Morten Gamst Pedersen.

Svou čtyřiadvacátou reprezentační trefu zaznamenal také John Carew, který po centru Toma Holgiho ve 34. minutě skóroval též hlavou. Tři minuty před přestávkou však Kypr zdramatizoval situaci, protože Yianni Okkas dokázal dát dokonce svou šestadvacátou branku v reprezentačním dresu, ze středu vápna nemohl minout. Ovšem v 65. minutě měli konečné slovo domácí, po centru Erik Husekleppa stanovil výsledek 3:1 Hogli.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
paver

výhra Norska

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

zápas o ničem, Norové asi budou mít malou mativaci....tip X 0:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele