Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
26.03.2011 20:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Dánsko 1:1

Fotbalisté Norska poprvé ztratili v kvalifikaci body, ovšem i tak prozatím suverénně vévodí své skupině a mají velmi dobře našlápnuto k tomu, aby postoupili na evropský šampionát z prvního místa. Nicméně ani Dánové nejsou bez šance a se sedmi body na kontě svedou souboj jak se svým sobotním soupeřem, tak i s Portugalskem. To má totiž stejně bodů, avšak je před severským celkem o skóre. Bude to tedy ještě hodně zajímavý souboj.

Přitom hosté dlouho na půdě Norska vedli a vypadalo to, že si přeci jen odvezou domů všechny body. Avšak Norsko zabralo v tu pravou chvíli a deset minut před koncem alespoň srovnalo. Avšak po herní stránce byli vskutku lepší hosté a vytvářeli si jednu útočnou akci za druhou. Do té první se probojoval po čtvrthodině hry Christian Eriksen, ale s včasným zákrokem ještě dokázal přispěchat obránce Kjetil Waehler a odvrátil balón do bezpečí.

Jenže po necelé půlhodině hry se už Dánové mohli radovat z úvodní branky. Po rohovém kopu dokázala domácí obrana nadvakrát odhlavičkovat balón za vápno, tam se k němu ale dostal Dennis Rommedahl a z dobrých pětadvaceti metrů z voleje zamířil přímo do pravé šibenice, gólman Rune Almenning Jarstein byl naprosto bezmocný. Domácí spálili svou největší příležitost v prvním poločase po rohovém kopu Johna Arneho Riiseho, hlavičkující Espen Ruud mířil mimo.

Poté ale pokračovali v tlaku hosté. Po úvodní nezáživné čtvrthodině mířil těsně nad Michael Krohn-Delhi. Za dalších deset minut mohli hosté definitivně rozhodnout o své výhře. Rune Almenning Jarstein na brankové čáře zachytil pokus Krohna-Delhiho a dokázal ho vyrazit nad branku, z následného rohového kopu vyslal ránu do ohně Rommedahl, jenže ta se tentokráte mezi tři tyče nevešla. A proto v 81. minutě platilo pravidlo nedáš - dostaneš.

Domácí totiž z jedné z mála ze svých akcí srovnali na konečných 1:1. Erik Huseklepp po individuální akci nahrál metr za vápno střídajícímu Danielu Braatenovi. Pak si Huseklepp seběhl do vápna a dostal kolmici právě od Braatena. Sudí správně nechali pokračovat ve hře. V ofsajdovém postavení se sice nacházel Mohamed Abdellaoui, jenže ten se aktivně nepodílel na hře a proto mohl Huseklepp s přehledem zamířil ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, goalsarena.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X

Reagovat
smazaný uživatel

kriz

Reagovat
smazaný uživatel

Skandinávské derby bude úspěšnější pro domácí. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

V Škandinávií sa dneska bude dneska žiť futbalom,a ešte dlho sa bude o tomto zápase hovoriť aj po jeho skončení,pre mňa tento zápas nemá favorita,ale prekvapivo by som skúsil 2

Reagovat
Ebola SVK

kolegu som odhovoril od jednotky....jasná Xka poprípade 2 ,takže je výsledok neprekvapivý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele