Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
12.10.2010 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Nizozemsko - Švédsko 4:1

Holanďané ukázali svou kvalitu, když dobrými akcemi vstřelili Švédům čtyři branky a poté bez větších potíží dohráli zápas do vítězného konce.

Obě mužstva byla před tímto utkáním neporažená a vzájemný duel tak mohl hodně napovědět, kterým se směrem se bude cesta obou ubírat. Hodné zostra začaly oba výběry a Holanďané prakticky už po čtyřech minutách slavili první gól. Van der Vaart přihrál na hranici malého vápna zcela volnému Huntelaarovi a ten v první šanci večera prostřelil Isakssona. S tím hosté samozřejmě vůbec nepočítali a bylo vidět, že inkasovaná branka jim hodně nabourala taktiku a hlavně sebevědomí. Domácí zůstali na tahu a snažili se dále dostat švédskou obranu pod tlak a vytěžit z něj ještě minimálně jednu branku.

Postupně své střely na hostující branku vyslali Sneijder, van der Vaart a Kuyt. Ani jeden z jejich pokusů však nijak výrazně Isakssona nepřekvapil a neskončil tak za jeho zády. Po dvaceti minutách hry se osmělili také hosté a pokusili se několikrát ohrozit domácí branku. Vidět byli zejména Larsson, Ibrahimovič a Toivonen. Se všemi pokusy si však gólman Stekelenburg dokázal bez větších potíží poradit.

Ve 37. minutě navíc zvýšil vedení Holanďanů Ibrahim Afellay, který skóroval prakticky z totožné pozice jako v prvním případě Huntelaar. Asistenci na tomto gólu si připsal Wesley Sneijder. Stejně jako po první brance, i ta druhá zanechala na Švédech značné následky. Ti už se opět nemohli dostat pořádně do útoku a za stavu 0:2 šli také nespokojeni do kabin.

Švédové nastoupili do druhého poločasu hodně odvážně a chtěli s výsledkem ještě něco udělat, dobrou ranou se prezentoval Toivonen. Jenže jako už v prvním dějství přišla hodně studená sprcha v podobě dalšího holandského gólu. Na zadní tyči si v 55. minutě dobře vyskočil Huntelaar a hlavou vstřelil dnes svojí druhou branku.

Navíc o tři minuty později skóroval dobrou střelou ještě Afellay, pro něhož to byla také druhá branka a vypadalo to, že dvojce Huntelaar - Afellay se bude ještě předhánět o hattrick. Samozřejmě stav 4:0 hovořil hodně přesvědčivě. Švédskému výběru se ještě povedlo po sedmdesáti minutách snížit, když Larsson našel Granqvista a ten přízemní střelou překonal bezmocného Stekelenburga - 4:1.

Utkání se poté hodně uklidnilo a to zásluhou domácích, kteří nechtěli inkasovat a dát tak hostům ještě malou šanci na zvrat. Kombinace domácích fotbalisté tak byly hrané spíše na šířku než na délku hřiště, zapojila se do nich prakticky celá záložní řada, což stačilo na dohrání utkání do vítězné konce.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svedove hraji dobre...nicmene na vyhru to stacit nebude...tesna vyhra domacich..tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

meli by vyhrat ale jisty si nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
AjaxFans

Good Hunt Hunter

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuha no ten Huntelaar to je zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar !! ten má formu, naprosto perfektní!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele