Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
11.10.2011 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Německo nezaváhalo ani s Belgií a zakončilo kvalifikaci jubilejní desátou výhrou

Belgičané měli před utkáním o motivaci postaráno, případná výhra v ESPRIT Areně by je totiž posunula do baráže. A přestože úvod utkání dával svěřencům Georgese Leekense naději, tak ještě do poločasu přišly ze strany Německa dva rychlé údery a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Belgie do utkání nastoupila tak, jak se na tým v takové situaci sluší a patří a byla od počátku aktivnější. Žádnou větší příležitost si však hosté nedokázali vypracovat, a tak se ke slovu přihlásili svěřenci Joachima Löwa. Z dálky se do míče opřel Schürrle, mezi tři tyče se mu však zacílit nepodařilo. Po půlhodině hry měl po Müllerově pasu velkou možnost Gómez, ale ze vzájemného souboje vyšel vítězně Mignolet.

Vzápětí už se však domácí mohli radovat. Rohový kop rozehrál Kroos, střelu Khediry sice ještě belgická obrana zablokovala, balón se však k bývalému středopolaři Stuttgartu vrátil, ten ho ještě posunul na hranu vápna Özilovi, jenž parádní ranou pod břevno otevřel skóre - 1:0. Suverénní lídr skupiny A se tak ujal z ničeho nic vedení a dal tím jasně najevo, kdo bude tahat za delší konec.

To se potvrdilo i o tři minuty později. Özil našel Gómeze, ten neméně povedeným pasem vysunul Schürrleho, jenž tak rázem postupoval z mírného úhlu sám na Mignoleta a parádním lobem nedal strážci hostující svatyně nejmenší šanci zasáhnout - 2:0. Těsně před odchodem do kabin navíc mohl po narážečce s Khedirou přinést definitivní rozhodnutí Gómez, ale ani tentokrát nedokázal Mignoleta překonat.

Po obrátce už domácí neponechali nic náhodě a hned na svého soupeře vlétli. A úspěch se dostavil téměř okamžitě. Özli další parádní přihrávkou uvolnil Gómeze, který se tentokrát nemýlil a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 3:0. Za dalších pár minut mohlo být pro Belgičany ještě hůře. Khedira vysunul aktivního Schürrleho, u míče byl ale jako první bezchybný Mignolet.

Po hodině hry se z uctivé vzdálenosti opřel do míče Witsel, jeho rána ovšem skončila pouze v náruči bezchybného Neuera. Ale byli to znovu němečtí hráči, kdo si vypracoval další šanci. Po akci Müllera se znovu do střelecké pozice protlačil Gómez, ale tentokrát nepálil nejlepší bundesligový střelec přesně. Stejně dopadl se svým pokusem na opačné straně také Lukaku.

S přicházejícím závěrem domácí ještě více zvolnili a Belgie tak měla šanci zapsat si alespoň čestný úspěch. To se ještě nepovedlo Witselovi, kterému i napodruhé překazil radost Neuer. V 86. minutě se však hosté přece jen dočkali. Po rohu Witsela se na přední tyči dostal k hlavičce jeho bývalý spoluhráč ze Standardu Lutych Fellaini a přesnou hlavičkou upravil na konečných 3:1. Belgie tak může na Euro zapomenout.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko by as melo vyhrat ale Belgie se bude rvat o body jako blazen..pokud chteji do baraze budou muset vyhrat..tip 02 1:1,1:2

Reagovat
paver

výhra Německa

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle bude nejtěžší duel pro Němce, ale 1:0 vyhrajou..

Reagovat
smazaný uživatel

Navzdory tomu, že Belgie "musí", čekám jednoznačnou záležitost. 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

Belgie se bude rvát jak o život.....ale kvalita je na straně Německa....tip 02, 0:1,1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie musí v Německu vyhrát pokud chce skončit na 2. místě protože Turci doma s Ázerbajdžánem určitě vyhrajou Němci v tomhle zápase bodovat vůbec nemusí postup z 1. místa už mají jistý Stejně si ale myslím že se motivace na vyhru najde a Němci vyhrajou budou hrát o zisk plného počtu bodů

Reagovat
smazaný uživatel

nova stranka http://www.vyhravam.estranky.sk/clanky/tips---history/

je zadarmo a vyzera zatial dobre

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:1 aj ked belgie pujde o krk

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 2:0. Němci si to v klidu pohlídají, ikdyž jim už "o nic" nejde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele