Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
07.09.2010 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Makedonie - Arménie 2:2

Makedonie sice dokázala získat svůj první bod v kvalifikaci, ovšem o nějaké výraznější umístění se asi pokoušet nebude. V divokém duelu s podceňovanou Arménií je totiž nerozhodný výsledek přeci jen málo. Sice se jí podařilo v nastaveném čase vybojovat alespoň ten bod, jenže s postupovou nadějí na šampionát to vůbec nevypadá dobře. Arménie na druhou stranu ukázala, že rozhodně svou kvalitu má.

Již v předchozím domácím utkání s Irskem totiž dlouho držela nerozhodný výsledek a teprve čtvrthodiny před koncem její bodové naděje zhasly. Nyní měla velmi blízko ke třem bodům, avšak všechno zhatila penalta pro domácí tým. Na stadionu Filipa II. Makedonského se sešlo přes dvacet tisíc fanoušků, v prvním poločase publikum sledovalo boj o každý míč. Do první akce se dostali hosté, Yura Movsisyan pálil z hranice pokutového území tvrdou ranou těsně mimo.

Makedonie se mohla dostat do vedení v polovině prvního poločasu. Jenže parádní pokus Stevicy Rističe orazítkoval pouze břevno. Balón se pak ihned odrazil zpátky k domácím, Ristič zkusil štěstí podruhé, tentokráte ale narazil na skvělý zákrok gólmana Romana Berezovskyho. Arménie se dostala do vedení necelých pět minut před pauzou, po chybě Gorana Popova zakončil velmi přesně Movsisyan - 0:1. Vedení však netrvalo dlouho.

Hned za minutu totiž vsítil svou první reprezentační trefu Mario Gjurovski. Ten napřáhl z dobrých dvaceti metrů a dokázal se milimetrově trefit do pravého dolního rohu - 1:1. Ve druhém poločase domácí kontrolovali hru a nepustili soupeře téměř do ničeho, jenže rozdílovou branku dát nedokázali. A tak stejně jako na Slovensku inkasovali v první minutě nastaveného času. Z gólu se radoval Edgar Manučarjan. Jeho počin však regulérní nebyl.

Branku totiž docílil ve zřejmém ofsajdu. Domácí bojovníky to ovšem nepoložilo a ve zbytku utkání ještě dokázali srovnat. Ve čtvrté nastavené minutě zahrál ve vápně rukou obránce Sargis Hovsepyan a sudí byl nekompromisní - penalta. K té se suverénně postavil po Goranu Panděvovi druhý nejzkušenější hráč balkánského reprezentačního výběru Ilco Naumoski a bez zaváhání srovnal na konečných 2:2.

V příštím zápase se Makedonie pokusí poprat o první tři body na půdě Andorry, Arménie doma bude chtít šokovat prozatím suverénní Slovensko.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
cresposuper

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0!

Reagovat
smazaný uživatel

tusim ze by mohla bit 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

byt*-omluva

Reagovat
smazaný uživatel

hrozně nespravidlivej zápas, měla vyhrát Arménie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele