Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
03.09.2010 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lotyšsko - Chorvatsko 0:3

Chorvati potvrdili roli favorita a bez problému porazili domácí Lotyše v poměru 0:3. Branky vstřelili kanonýři Petrič s Oličem a na závěr kapitán Srna. Hosté tak vstoupili do kvalifikace pravou nohou. Tomuto zápasu přihlížel i šéf UEFA Platini.

Hosté nastoupili v tradičních modrých dresech s červenobílými kostičkami po stranách a domácí hráli ve vínových dresech. Chorvati na Lotyše vlétli hned ze začátku, ale nemohli se dostat ke střele, domácí urputně bránili a často se uchylovali k pouhému odkopávání míčů. Jižanům ale jejich snaha nebyla nic platná. Vždyť k první střele se dostal Petrič až v 23. minutě, touto ránou však ohrožoval pouze fanoušky v poslední řadě. V 24. minutě měl šanci na reparát, ale výborní fanoušci domácích mu asi nebyli po chuti, znovu mířil mezi ně.

To byla na dlouhou dobu poslední zajímavá akce. Fanoušky vytrhla až 37. minuta, kdy byl Vukojevič za svůj bodyček odměněn žlutou kartou. Tři minuty na to se konečně začal hrát fotbal. Kranjčar se dostal na hranici vápna a mířil pod víko, jeho střelu však brankář domácích Vanins vytěsnil na roh. O tři minuty později si konečně mohli Chorvaté zařvat gól. Srna vyslal Oliče, který chtěl nacentrovat před bránu, jeho centr se ale snesl na břevno a balon po pár tečích přistál na hlavě Mladena Petriče, který střílel do prázdné branky - 0:1. Kanonýr Hamburku mohl přidat další gól i v nastavení, když propadl centr Rakitiče až na zadní tyč, kde Petrič nikým nehlídaný pálil do Vaninse. Jelikož rozhodčí po této akci zapískal, takže se šlo do šaten za stavu 0:1.

Před druhým poločasem začalo pršet, což zjevně oběma týmům vyhovovalo, jelikož se celou dobu hrál pěkný fotbal. Štěstí pršelo zejména Chorvatům, kteří se dostali v 52. minutě do dvoubrankového vedení. Útočníci si vyměnili role, když Petrič centroval a Olič na zadní tyči propálil hlavou Vaninse, který se nestihl přesunout k tyči. 0:2. Takřka hned po rozehrávce mohli domácí snížit. Po centru jednoho z hráčů se k balonu málem dostal Verpakovskis, ale jasný gól mu sebral z kopačky obětavý Kranjčar, který odkopl na roh. Před Marisem byla prázdná branka.

V této fázi hry byli domácí aktivnější a zasloužili si za svou snahu branku. Fantastičtí fanoušci je hnali celý zápas a v 60. minutě mohli snížit. Po rohu nejvýše vyskočil výše zmíněný Verpakovskis, ale Runjeho branku netrefil. Poté se hra uklidnila, Chorvaté kontrolovali hru a v 81. minutě se mohli radovat potřetí. Po rohu se k odraženému balonu dostal kapitán Srna a jeho bombu nártem zastavila až síť. Tento gól jistě nebude hned tak zapomenut. Střela nártem z hranice vápna šla pod víko, nádhera. Poté se již nic důležitého nestalo, pouze se dohrávalo. Hosté se tak mohli radovat z výhry 0:3. Chorvaté cestují v příštím kole do Izraele, Lotyši na horkou půdu Řecka.

Autor: Jan Nápravník

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hahahaha :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele