Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
03.09.2010 20:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Litva - Skotsko 0:0

Utkání naší skupiny I přineslo pro českou reprezentaci jeden příjemný výsledek. Skotové totiž zajížděli na půdu Litvy a nedokázali tam zvítězit. Střelecká impotence Skotů a obraná hra Litevců vyústila v jediný možný výsledek - 0:0.

Do první větší šance se dostali Skotové. Ti od začátku utkání začali mnohem lépe a značně dominovali vůči domácímu týmu. Scott Brown se dokázal dostat do první větší šance, když se v pokutovém území snadno uvolnil a dokázal vystřelit. Bohužel pro něj však jeho střela postrádala potřebné parametry a letěla mimo.

Další větší šanci si však vypracovali domácí. Ti pohlednou kombinací dokázali projít přes defenzivní štít hostů a v dobré pozici se objevil Saulius Mikoliuna. Ten svou tvrdou ranou značně vyzkoušel hostujícího brankáře. Ten byl ovšem připraven a jeho pokus lehce zlikvidoval.

Ve 35. minutě se mohli radovat hosté, avšak střela Darrena Fletchera z volného přímého kopu, který po technické stránce byl přímo vynikající, zamířila těsně vedle tyče domácí branky. Po přestávce se znovu do šancí dostávali Skotové. Jedna taková přišla po Robsonovu úniku po straně, po kterém přesným centrem našel volného Millera. Ten ovšem nedokázal hlavičkovat přesně.

Po hodině hry přišla další velká šance hostů. V té se objevil Naismith, avšak v klíčovém momentu zazmatkoval a prakticky prázdnou branku netrefil. Další šance přišla hned vzápětí, když Fletcher našel volného Huttona. Ten předložil dále Naismithovi, který ani tentokrát nedokázal svou šanci využít a nemířil přesně.

Závěr utkání patřil hostům. Ti v souvislém tlaku odstřelovali branku Litevců jako na střelnici. Zajímavé projektily vypustili McFadden a Naismith, avšak ani jeden se nedokázal ujmout a tak se po devadesáti minutách musely obě mužstva rozejít smírně 0:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
jewix

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to smrdi plichtou...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Litva do toho

Reagovat
jardakolo1

TO JE ZAPAS NA NULKU ALE NAKONEC BUDE 2

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
cresposuper

3-1

Reagovat
Alf da Gama

Chtělo by to remízu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele