Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
07.09.2010 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Irsko - Andorra 3:1

Do čela skupiny B se po výhře 3:1 nad Andorrou dostali fotbalisté Irska, kteří i v pátek zdolali venku Arménii. Domácí tak musí hodnotit vstup do nové kvalifikace pozitivně, zatím mají plný počet bodů, i když těžší zápasy než ten proti Andoře je ještě čekají. Hosté ulovili alespoň čestný úspěch, ve 45. minutě vsítil parádní branku Martinez Muňoz.

Irové si zajisté přáli vstřelit rychlý gól a dlouho se netrápit a to se jim vlastně splnilo už po 14 minutách hry. McGeady donutil soupeře zahrát na rohový kop, který rozehrál mistrně Lawrence. Na bližší tyči si totiž naskočil Kilbane a vstřelil svou osmou reprezentační branku. Tahle trefa ovšem domácí příliš nenakopla.

Ve zbytku prvního poločasu nehráli moc v pohodě a v klidu. Snad jen McGeady dokázal několika přihrávkami za obranu zatopit soupeři i brankáři Josepu Gomezovi, jinak však Irsko více ze hry o tolik nemělo. A třeba v 17. minutě dokonce testoval gólmana Givena svou střelou z dálky Sergi Moreno.

Až ve 30. minutě měl na kopačce šanci znovu Lawrence, jemuž nádherně dodal McGeady, avšak balón skončil leč těsně, tak jen na boční síti. Ve 41. minutě přece jenom Irsko navýšilo náskok. Doyle převzal ve vápně míč po Lawrencovi, kterého odzbrojil Sergi Moreno, a levačkou rozvlnil síť.

Jenže velké varování dala soupeři Andorra těsně před půlí. Martinez Muňoz vykouzlil možná nejlepší střelu své kariéry a z halfvoleje propálil vše, co mu stálo v cestě, až za brankovou čáru. Irové hlavně nechtěli dopustit nějaké větší drama po Shakespearovsku. A tak se ve druhém dějství snažili držet hlavně míč u svých nohou.

A v 54. minutě hostům asi definitivně zhasla naděje na uhrání více než senzačního výsledku. McGeady nádherně zakombinoval s Greenem, míč se dostal k Robbiemu Keaneovi, jenž ve 102. zápase v reprezentačním dresu vstřelil 44. branku. V 67. minutě se ještě ocitl v dobré příležitosti Doyle, a i když nepřešel přes obránce Limu, vadit mu to nemuselo. Jeho mužstvo totiž až do konce udrželo tři body na své straně.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
cresposuper

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0,3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele