Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
26.03.2011 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gruzie skolila Chorvatsko a zůstává stále neporažena

Senzační vítězství si na své konto připsali fotbalisté Gruzie! Ti doma šokovali Chorvatsko, do té doby čtrnáct zápasů neporažený tým, a euforickou brankou Levana Kobiašviliho z poslední minuty utkání získali tři body. V tabulce jsou tak jen na jediný korálek vzdáleni Chorvatsku a překvapivě zasahují do bojů o postup.

První půle nabídla hodně bídný fotbal s jen málo gólovými příležitostmi. Ve 26. minutě po rohovém kopu Srny hlavičkoval nad bránu Lovren, o dvě minuty poději si s Rakitičovou střelou poradil domácí gólman Revišvili. Sedm minut před koncem pálil z dálky Kalinič, jeho pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel.

Zatímco Chorvatsko alespoň párkrát ohrozilo soupeřovu bránu, ze strany Gruzie se hrál až nezdravě opatrný fotbal. Hosté se i po přestávce snažili překonat pevnou domácí defenzívu, byť jí pod tlak nikdy výraznějším způsobem nedostali. Tři minuty po pauze vypálil hezky Kranjčar, ovšem Revišvili si s jeho střelou poradil.

Těsně po něm se do vůbec první šance zápasu dostala i Gruzie, ale Kobiašvili mířil nad. V 72. minutě neměl dobrou koncovku ani hostující Perišič, který taktéž pouze přestřelil. Zbývající minuty ovšem patřily domácím Jvarosnebi. Hostující brankář Runje se musel činit proti Marcvaladzemu, v 90. minutě ovšem lovil míč ze své sítě.

Už už se zdálo, že si oba týmy rozdělí po jednom bodu, přičemž Chorvaté by zajisté tak jako tak brali něco jiného než tři body jako ztrátu. Nakonec si však z Kavkazu neodvezou ani jeden. Náhradník Marcvaladze si jako zkušený mazák počkal ve vápně, až mu někdo naběhne, přihrál Kobiašvilimu, jenž z první levačkou zakroutil balón do brány.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2....0:2

Reagovat
smazaný uživatel

videl bych to na remizu..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdá Gruzie má šanci na 2. místo ve skupině, silné Chorvatsko však bude brát bod. Tento zajímavý zápas sympatických týmů skončí remízou. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu sa mi zdá,že nie je o čom polemizovať.....jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele