Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
12.10.2010 20:15 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Kypr 2:0

Dánové byli po celý první poločas lepším mužstvem, ale nedařilo se jim skórovat. Okamžitě na začátku druhé půle však otevřeli skóre a ke konci si své vedení ještě pojistili.

Oba výběry dělily od sebe pouhé dva body. Domácí se chtěli případnou výhrou dostat před Portugalce, hosté zase udržet svojí pozici nevyzpytatelného mužstva. Dánové vstoupili do utkání proti outsiderovi z Kypru hodně aktivně a hned v úvodních pěti minutách vyslali na hostující branku několik dobrých střeleckých pokusů.

Hodně aktivní bylo na domácí straně duo Mads Junker a Michael Krohn-Dehli. Hlavně druhý jmenovaný se podílel prakticky na všech akcích domácích, hodně se snažil cpát do koncovky a hostující obránci si s ním nevěděli rady.

Po pětadvaceti minutách tlak domácích poněkud opadl. Bylo vidět, že kyperské mužstvo se na tenhle zápas hodně dobře připravilo a jeho taktika mu zatím vycházela dokonale. Dánové se sice stále snažili tvořit hru, ale už se nedostával na dostřel hostující branky tolik jako na začátku zápasu.

Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0. Do druhé půle však domácí vlétli jako uragán. Prakticky dvě minuty byl na hřišti Rasmussen, když se k němu dostal míč a hráč německého Mainzu bez větších potíží otevřel skóre - 1:0.

Tenhle gól totálně zlomil veškerý odpor kyperských fotbalistů. Ti hráli do té doby hodně dobrou partii na Parken Stadion. Naopak Dány vstřelená branka hodně uklidnili a ti teď působili hodně sebejistě, navíc ovládali tempo hry, tudíž měli utkání ve svých rukách.

V pětašedesáté minutě šel za velkého potlesku ze hřiště Krohn-Dehli, který odehrál opravdu skvělý zápas a měl velký podíl na kvalitní kombinaci domácího výběru. Deset minut před koncem pak přišla dánská pojistka, když nabídnutou šanci dobře využil Lorentzen a překonal hostujícího brankáře Georgallidese.

Dánové už si zbytek zápasu pohlídali a zaslouženě si připisují tři body za výhru 2:0, která je posouvá na druhé místo ve skupině.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Danove po ztrate v Portugalsku musi znovu vyhrat...tudiz nic jineho nez 1 z toho nevyplyva...tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX,tedy výhra Dánska o gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele