Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
07.09.2010 20:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvaté Řekům neodskočili, remizovali jen 0:0

Očekávaný balkánský šlágr kvalifikační skupiny F skončil bezbrankovou remízou. Řecko si přijelo do Chorvatska pro bod. Tedy alespoň námi známá defenzivní hra známá za Rehhagela s čekáním na brejky toho byla důkazem. Za celých 90 minut diváci v Záhřebu neviděli stoprocentní gólovku.

Chorvaté se snažili Řeky zatlačit už od úvodních minut, ti jako by tak nenechali zapomenout ani s novým koučem Fernandem Santosem na svůj tradiční obranný val a zpočátku vyčkávali, jestli soupeř neudělá chybu, aby mohli vyrazit na zteč do útoku. První střelu na branku vyslal Luka Modrič, navrátilec do chorvatské sestavy, jenž se tři měsíce potýkal se zraněními, gólman Sifakis ho ovšem vykryl.

O pár chvil později se snažil skórovat zpoza šestnáctky Kranjčar, jenže střelu zablokoval soupeř na rohový kop. Až v 15. minutě zaveleli do ofenzívy také hosté, Torosidis hezky unikl po levé straně do vápna, kde upadl, avšak místo penalty viděl jen žlutou kartu za simulování. Pak trestuhodně při odkopu promáchl Srna a Samaras se dostal k zakončení, naštěstí pro domácí bránu netrefil.

Až do konce poločasu se hrál jinak nudný fotbal uprostřed hřiště, který zaplněný záhřebský Maksimir ze sedadel určitě nezvedal. Párkrát zahrozil domácí Kranjčar, ve 41. minutě měl dobrou šanci ve vápně Olič, až ho třetí obránce Řeků odzbrojil. A celková hra hostů? Ti se před branku gólmana Runjeho už vůbec netlačili.

Hned zkraje druhého dějství dokázal rozvlnit síť Jelavič, který vystřídal po poločase nepříliš výrazného Mladena Petriče, jenže zvednutý praporek asistenta na znamení ofsajdu zamezil jeho podnikání. Na druhé straně se povedlo úplně to samé o dvě minuty později Salpingidisovi, jenž rovněž skóroval z nedovoleného postavení.

Trenér Bilič hodně káral své útočníky. Olič ani Petrič možná ani z jednoho procenta nesplnili to, co od nich jejich mladý lodivod chtěl. Ani příchod Rakitiče nebo Eduarda na špatné hře Chorvatů směrem dopředu nic nezměnil. V 74. minutě bylo hodně horko v řeckém vápně, jenže ani Kranjčar, ani Strojič míč do branky nepropasírovali.

Chvilku na to zkoušel Modrič vyslat do šance Jelaviče, jenže znovu akce ztroskotala na pozorné defenzívě Řecka. Závěrečných pět minut se hosté také dokázali ubránit. Dvakrát, jednou hlavou a jednou z dálky, se snažil skórovat Eduardo, ovšem poprvé nastřelil jen stojícího Papastadopoluse a podruhé netrefil tři tyče. Sudí Bo-Larsen mohl odpískat dvě penalty, ale ani jeden pád Chorvata Pranjiče takto nevyhodnotil.

Autor: Patrik Sandev / sportnet.hr

Komentáře (7)

Přidat komentář
cresposuper

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že to rekove neubrani na 0:0 a chorvatsko vyhraje alespon 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu jak muze Eurofotbal tipovat 02...ja osobne myslim ze Chorvati potvrdi dobry vysledek z Lotysska a vyhraji..tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

urcite, eurosportaci sa propáčkli

Reagovat
smazaný uživatel

..nebo mozno si iba terac precitali, ze boli ME

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme...dost su zvědavý jestli konečně s novým trenénerem upustí od svého defenzivního stylu...

ale věřím vám chlapci řečtí :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele