Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
03.09.2010 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Černá Hora - Wales 1:0

Fotbalisté Černé Hory udělali první důležitý krok v kvalifikaci o evropský šampionát a ve velmi těžké skupině jejich naděje na úspěch žije. Podle mnohých to sice bylo pro balkánský reprezentační výběr vůbec nejlehčí utkání celé skupiny, avšak tři body na začátku se přeci jen v každé situaci počítají. V duelu s Walesem rozhodla jediná trefa po půl hodině hry, o kterou se postarala největší hrající hvězda Černohorců Mirko Vučinič.

Přitom mladý kádr Walesu rozhodně o moc hůře nehrál, nedokázal se ale prosadit v koncovce a proto odjíždí s prázdnou. Pro něj naopak šance na umístění do druhého místa klesla na bod mrazu a jen naprosto neuvěřitelné výsledky by mu mohly zajistit nevídaný zázrak. V hlavním městě Podgorica se diváci určitě příliš nudit nemohli, hrálo se po celou dobu ve vysokém tempu a ani o šance příliš nouze nebyla.

Po celou dobu řádil především Vučinič, který mohl v zápase bez větších problémů zaznamenat hattrick. Jenže jeho koncovka úplně stoprocentní nebyla. Wales byl velmi frustrovaný především po inkasované brance, nic mu nevycházelo. Do duelu vlétl včele s hvězdou Garethem Balem až příliš přemotivován. Nedokáza včetně s Balem i další hvězdou Craigem Bellamym ani v nejmenším zlomit tvrdý obranný blok protivníka.

Přitom chorvatský kouč Zlatko Kranjčar nemohl využít kvůli zranění nepostradatelného forvarda Stevana Jovetiče a spíše se tedy čekal gól od útočně naladěného Walesu. Hned po hvizdu měl velkou šanci Elsad Zverotič, jenže pálil příliš vysoko. Na druhé straně se do podobné situace probojoval Joe Ledley, jenže ani on svůj projektil nenamířil přesně. Další průběh první půle jasně patřil domácím a ty zužitkovaly tlak přesně ve 30. minutě. A hráč AS Řím Mirko Vučinič skóroval s velkým přehledem.

Bez větších problémů totiž obešel v souboji jeden na jednoho Jamese Collinse a tvrdou střelou levačkou na bližší tyč rozjásal celý Gradski Stadium. V druhé půli se Wales snažil s každou přibývající minutou zvyšovat svůj tlak, největší možnost však promarnil až v poslední minutě. Hlavičkující Simon Church trefil pouze tyč a výsledek se proto nezměnil. V úterý zkusí Černá Hora potvrdit tři body na půdě Bulharska, Wales bude mít volno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X 1:1,2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tutovka.2-O.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele