Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
11.10.2011 20:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bulharsko - Wales 0:1

Wales se ve svém závěrečném utkání kvalifikace, kde se už hrálo pouze o čest, dočkal svého nejpřekvapivějšího výsledku ve skupině a výhru na půdě Bulharska opravdu čekal málokdo. Hvězda jménem Gareth Bale se rozzářila naplno a pokud dokáže Wales těmito výkony vstoupit i do další kvalifikace, tak určitě uspěje. Wales po čtyřech zápasech neměl na kontě ani bod, nakonec končí na čtvrté pozici pouze tři body za druhou Černou Horou.

Právě ji dokázali hosté porazit poprvé, pak sehráli vyrovnaný souboj v Anglii a nestačili velice těsně poměrem 0:1. A v říjnu zdolali díky brankám Bale v domácím prostředí jak Švýcarsko, tak nyní vyhráli i v Bulharsku. To proto končí na posledním místě ve skupině, což opravdu neočekával asi nikdo. Wales ale hrál lépe a rozhodující trefu zaznamenal v poslední minutě úvodního dějství.

Právě on a kapitán Aaron Ramsey hráli v utkání výborně a domácí často tlačili svými ofenzivní výpady na jejich vlastní půlku. Druhou největší šanci zápasu spálil Bale už ve druhém poločase, kdy po centru právě Ramseyho napálil břevno. Několikrát v utkání se musel činit hostující brankář Nikolay Mihailov, jenže na jeden moment opravdu nestačil. V dresu Bulharů byl nejnebezpečnějším hráčem až Ivelin Popov, který střídal v 70. minutě.

Ve 45. minutě prvního poločasu předvedl na pravé straně krásnou individuální akci Adam Matthews, prošel přes obranu a vyslal krásný centr na volného Bale, který nekompromisní prudkou ránu pokořil bezmocného Mihailova. Hosté se sice probrali až v závěru zásluhou Popova, na koncentrovaný výkon Walesu už ale nestačili.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

výhra Walesu

Reagovat
smazaný uživatel

Bulharsko ostuda kvalifikace 3 goly ze 7 zapasu?? mozna Wales bude vice namotivovany..tip X2 1:1,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

pro mně netipovatelný zápas, třeba už nějaké góly padat budou zkusím over2,5

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele