Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
26.03.2011 17:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Špatné pro oba. Bulharsko hrálo se Švýcarskem nerozhodně 0:0

Situace ve skupině G začíná být pro Švýcarsko i Bulharsko kritická. Oba týmy potřebovaly nutně získat ze vzájemného duelu tři body, rozešly se však smírně po bezbrankové remíze. A protože Anglie venku porazila Wales, osamostatnila se spolu s Černou horou na prvních dvou příčkách. Švýcaři i Bulhaři ztrácejí na tuto dvojici hrozivých šest bodů.

S balkánským celkem se do bojů o postup až tolik nepočítalo. Zato pro Švýcarsko, účastníka posledních čtyř velkých turnajů, bude něco jiného než zisk minimálně druhého místa ve skupině neúspěchem. Jenže do konce kvalifikace zbývá už jenom půlka. A v ní se šestibodové manko bude dohánět opravu velmi špatně.

Hosté přitom v závěru zápasu zabrali. V nastaveném čase pálil z vyložené pozice nad Gökhan Inler, v poslední šanci celého utkání zlikvidoval nadějnou střelu z voleje od Gavranoviče domácí brankář Michajlov. Jinak to ale takový ofenzivní koncert, jaký očekával třeba útočník Alex Frei, nebyl. A potvrzuje to jenom konečný výsledek.

Poslední desetiminutovka byla pro Bulharsko opravdu hodně krutá. Domácí se prostě na hřišti hledali, biti ze strany alpských bojovníků. Jen fotbalová štěstěna jim dopomohla, aby se Švýcarsko neujalo vedení, své příležitosti mimochodem v téhle době zahodili znovu Inler i střídající Derdiyok.

Zkrátka ani závěrečný tlak nepomohl změnit konečné skóre. Pojďme ale popořadě, od úvodních okamžiků. Už v 1. minutě utkání totiž zahrozil domácí Popov, leč bez úspěchu. Na druhé straně se řešil jeden nemalý problém, kvůli zranění musel odstoupit tahoun Valon Behrami. Nahradit ho tak musel již v 18. minutě Gelson Fernandes.

Aktivním mužem na place byl také bulharský Blagoj Georgiev. Nejprve se jeho přízemní pokus do branky nevešel, poté jeho střelu ze standardky zlikvidoval gólman Wölfli. Druhá půle, jak už bylo zmíněno, patřila spíše Švýcarsku. Kromě velkých tutovek v závěru mohl skórovat v 63. minutě i Frei, ale hlavičku mu polapil Michajlov.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zapas muze skoncit jakkoliv,pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

bulhari uz musiii..tip1

Reagovat
patrikhm

Tak to ti řeknu úplně přesně 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

...ono remiza nepomuze nikomu...ale je to as nejpravdepodobnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj vyrovnaných týmů skončí remízou. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Švajčiari majú viacej skúseností,a aj skúsenejšieho trénera takže o gól zvíťazia...ale je to vec názoru

Reagovat
smazaný uživatel

jo dávám na Švýcary, ale se stáhlim zadkem

Reagovat
smazaný uživatel

Bulhaři měli vice šanci ale bohužel x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele