Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
07.06.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Lucembursko 2:0

Bělorusko už nedovolilo druhý kolaps s fotbalovým trpaslíkem a před vlastními fandy dokázalo zdolat svého protivníka 2:0. Výkon sice domácí nijak excelentní nepředvedli, avšak tři body se počítají především. Nejenže Bělorusko zůstalo ve hře o baráž a nyní má k ní ze všech protivníků nejblíže, navíc stále může myslet na vedoucí příčku Francie. Ovšem tři nejdůležitější duely na Bělorusko ještě čekají.

To se totiž střetne dvakrát s Bosnou a Hercegovinou a Rumunskem, navíc dvě utkání bude hrát na horké balkánské půdě. A především Bosna si dále velké ambice na baráž i na první místo ve skupině. Lucembursko tak zůstává s jedním bodem na kontě předposlední a už jen těžko může myslet na další bodový zisk. V závěrečných třech kolech možná existuje pouze malá naděje v domácím klání proti Lucembursku.

Nicméně domácí se dostali do hry až ve druhém dějství, to první totiž skončilo zaslouženou remízu. Bělorusko šlo do vedení až tři minuty po pauze díky proměněnému pokutovému kopu, tři body si pojistilo necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Bez největší hvězdy Alexandera Hleba to v žádném případě nemělo jednoduché, nicméně přeci jen nabrané zkušenosti ostatní hráči dokázali zužitkovat.

V úvodním dějství se vskutku hrálo defenzivě a za zmínku stojí pouze pokus Antona Putsily po půl hodině hry, který šel těsně nad branku. Domácím velmi pomohl pokutový kop, který sudí odpískal po ruce Erica Hoffmanna, a Sergej Kornilenko ho bez větších potíží proměnil. Ten strávil na hřišti pouhé dvě minuty a i jako střídající hráč se zhostil takovéhoto důležitého úkolu, nicméně nervy udržel na uzdě a své fanoušky nezklamal.

Domácí byli v dalším průběhu mírně aktivnějším celkem a nejvíce hrozil Putsila, který se také v 73. minutě branky dočkal. Do pokutového území dostal pěkný centr a balón následně uklidil levačkou pod břevno za bezmocného brankáře Jonathana Jouberta. Lucembursko na začátku září vyzve v příštím klání silné Rumunsko, Bělorusko bude o nesmírně důležité korálky bojovat doma s Bosnou a Hercegovinou.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ocekavam tesne vitezstvi Beloruska..tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 4:2,3:2 a nebo se zrodí remíza 2:2.(O tom ale že to bude remíza hodně pochybuju.)

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

bary72

Reagovat
Veselac

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No, nebyl bych to já, abych nefandil Lucembursku. Výsledek 0:2 bude dnes večer velkým překvapením, sledujte on - line na webu RTL:)

Reagovat
smazaný uživatel

to bude Under 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusko spliniloo povinnost, nic víc ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele