Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
12.10.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Turecko 1:0

Obrovská senzace se zrodila v Ázerbájdžánu! Tamní reprezentace doma porazila jedinou brankou Sadygova Turecko 1:0. Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka tak završili nepovedený reprezentační týden.

Ázerbájdžán začal proti Turecku hodně odvážně a svěřenci trenéra Guuse Hiddinka se měli co ohánět. Už během prvních minut musel odvracet míč před odrytou brankou Tuncay. Z volného přímého kopu pokoušel štěstí domácí Shukurov, jenže hodně minul. Do obrovské šance se dostal ázerbájdžánský Javadov, jenž se vyhnul ofsajdové pasti a postupoval sám na Volkana Demirela, který rychle vyběhl a Javadovi celou situaci značně ztížil. I další nebezpečnou situaci měl překvapivě domácí tým, přesněji Sadygov, z přímého kopu ani on netrefil branku. Poté co nápor domácích utichl a do útoku se vrhli Turci.

Altintop si vypracoval dvě naprosto stoprocentní tutovky, první se zrodila po ráně z velké vzdálenosti, brankáře Agaeva zachránilo břevno! Během druhé šance pak předvedl Agaev fantastický zákrok, když zblízka Altintopa vychytal. Do blízkosti ázerbájdžánského brankáře se dostal i Gonul, ten chtěl Agaeva lišácky přehodit, ovšem brankář jeho úmysl zneškodnil. Brankou neskončila ani dalekonosná rána Inana a ve 39. minutě za to čekal Turky trest. Parádně rozehraný rohový kop dva Ázerbájdžánci šikovně pustili na Sadygova a ten z voleje překonal Volkana Demirela - 1:0. Otřesení Turci do poločasu odpovědět nedokázali a po první půli senzačně prohrávali.

Také druhý poločas začali domácí borci aktivněji a turecká obrana se musela mít hodně na pozoru. Od druhé inkasované branky uchránil Turky Volkan, zblízka dobře zareagoval a míč před trojicí fotbalistů odkopl na rohový kop. Reprezentanti půlměsíce se nemohli dostat do pořádného tempa, nicméně pokud se dostali do šance, zahodili jí. To platilo pro Serveta i střídajícího Nihata. Ázerbájdžán se ale vůbec nestáhl a naopak nadále nebezpečně hrozil. Po jednom z brejků měli domácí obrovskou šanci, před Volkanem se ocitl dva hráči, jenže celé zakončení skončilo těsně vedle pravé tyče. Hosté vyrovnat nedokázali a Ázerbájdžán slaví velké vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turci to nebudou mit jednoduche ale nakonec se stestim vyhraji...tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 potřebuji body

Reagovat
smazaný uživatel

Pozera niekto Turecko??? Kde si to spustim online?? video???

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

v case ked si to pisal uz bolo 1:0 :-X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobře já

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas zacal o 17:00 CET = demencia. Podaktori stale zabudaju, ze sa do komentarov uklada aj cas a potom su na smiech .

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to nikdo nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele