Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
26.03.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Albánie - Bělorusko 1:0

Bělorusko utrpělo první porážku v kvalifikaci na EURO 2012, venku nestačilo Albánii, která je jen díky horšímu skóre v tabulce horší než soupeř. O nejtěsnější možné vítězství se postaral po hodině hry Hamdi Salihi. Zásluhou tohoto výsledku se na prvním místě ve skupině osamostatnila Francie, která má náskok čtyř bodů právě na tyto dva soky.

Připravenost hostujícího brankáře Veremka prověřil nejprve Bulku, běloruský muž v rukavicích si ovšem s jeho pokusem v pohodě poradil. Ani Bogdani na něj následně se svou střelou nevyzrál. Veremka ještě pěkně protáhl ránou z dálky Salihi, na druhé straně v 38. minutě pálil nepřesně Mološ.

V prvním poločase byl nejblíže gólu Lorik Cana, bývalý obránce Sunderlandu nebo Marseille, jenže on ke smůle Albánie trefil jenom břevno. I po obrátce byli domácí o něco lepším týmem, znovu zlobil Bulku, jediný gól zápasu ale zařídil až v 62. minutě Salihi po nedorozumění soupeřovy obrany.

Lala vyslal pas do vápna, kde se zdálo, že se ho zmocní Martinovič. Míč ale nechal propadnout, aby si ho převzal do náruče Veremko. Jenže ten jeho záměr nepochopil, takže situace skvěle využil albánský forvard a z blízkosti pohotově zakončil. O pár chvil později Salihi litoval, že z velké šance napálil jenom tyčku.

Jedinou větší příležitostí Běloruska, jak zvrátit nepříznivé skóre, byla nebezpečnější střela náhradníka Byčenoka, jenže tu mu dokázal chytit brankář Ujkani. Albánie si tři body v klidu a bez větších starostí či problému pohlídala, zatímco Bělorusko odlétalo z balkánské zemičky s pocitem nula získaných bodů, ještě k tomu předvedla mizerný fotbalový výkon.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mozna tesna vyhra domacich...belorusove uz snad budou inkasovat gol....tip 10...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip2 dulezite

Reagovat
smazaný uživatel

Albánie urve bod. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušne povedané,pre mňa dnes najmenej záživný zápas zo všetkých...0:0 ako vyšité

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele