26. kolo
17.03.2024 17:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Steve Mandanda (© staderennais.com)

Mandanda vynuloval bývalé spoluhráče, Rennes se v honbě za poháry dotáhlo na Marseille

Rennes porazilo ve 26. kole Ligue 1 na domácí půdě Marseille 2:0. Střelecký instinkt předvedl ve 21. minutě Martin Terrier, jenž se gólem podílel i na nedávném vyřazení Les Olympiens z Coupe de France. Krátce nato tým z Bretaně podržel výborným zákrokem proti ve formě hrajícímu Pierru-Emericku Aubameyangovi brankář Steve Mandanda, který v dresu hostů chytal mezi lety 2007 a 2022 s ročním odskočením si do Anglie. Výhru znamenající jen tříbodové manko na šestou příčku si pak domácí pojistili v závěrečné čtvrthodině z pokutového kopu.

Marseille zažívala vydařené období. V domácí soutěži se třemi výhrami v řadě přiblížila pohárovým pozicím a v Evropské lize postoupila přes Villarreal do čtvrtfinále. Významný podíl na úspěších Les Olympiens měl Aubameyang, jenž se v předchozích šesti soutěžních duelech prosadil hned osmkrát. Rennes naopak hledalo ztracenou formu, když třikrát za sebou v Ligue 1 nevyhrálo.

Hráče trápila zkraje zápasu spousta nepřesností, a tak si fanoušci na první velkou šanci museli počkat do 20. minuty. V té vyslal z hranice vápna tvrdou střelu Arnaud Kalimuendo, ale mířil až příliš doprostřed branky. O minutu později byl jeho spoluhráč Terrier přesnější, protože jeho technický pokus ze středu šestnáctky zapadl k levé tyči. Vrátit remízový stav se v dresu Olympioniků pokoušel Aubameyang, jenže jeho zakončení dobře přečetl Mandanda.

Start druhého poločasu se od prvního příliš nelišil. Jakékoliv zárodky akcí hostí dokázalo Rennes eliminovat. Marseille svůj herní projev postupně zvedla a dostala velkou výhodu v podobě přímého kopu. Aubameyang vyslal tvrdou střelu, která orazítkovala tyč, míč se ovšem odrazil před nehlídaného Farise Moumbagnu, ten ale v milionové šanci minul. Rennes se své příležitosti na druhý gól zhostilo na výbornou. V 78. minutě se Benjamin Bourigeaud z penalty nemýlil.

Rennes se tak vítězstvím na Marseille bodově dotáhlo. Další utkání jej čeká 31. března proti Štrasburku, Olympique se ve stejný den utká s PSG.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele