28. kolo
07.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vlajka Remeše (© AFP)

Zahozené šance na obou stranách dovedly souboj mladých trenérů ke smírnému výsledku

Reims remizovalo ve 28. kole Ligue 1 na vlastním stadionu s Nice 0:0. Během úvodního dějství si vypracovali herní převahu svěřenci Francesca Farioliho, brankou však hosté svého 34letého kouče nepotěšili. Radovat se nemohl ani jeho o tři roky mladší trenérský protějšek Will Still, jehož tým nevyužil zaváhání Lens a zůstal na sedmé pozici s tříbodovou ztrátou na příčky zaručující evropské soutěže.

Už to vypadalo, že se Nice po výhře na hřišti Lens vyhrabalo z herní krize, do které spadlo v polovině února. V minulém kole ovšem Orli opět tvrdě padli, neboť na vlastní půdě nestačili na trápící se Nantes. Mizerné formy hostů chtěl využít celek z Remeše, jenž třikrát v řadě neprohrál a stále mohl teoreticky pomýšlet na pohárové příčky. Na jedné z nich se nacházel právě jeho soupeř se čtyřbodovým náskokem.

Jako první zahrozili v sedmé minutě hosté, kanonýr Terem Moffi se ocitl sám před domácím brankářem, avšak v zakončení selhal a poslal míč těsně vedle pravé tyče. Utkání nadále pokračovalo ve vysokém tempu, což vedlo k řadě zajímavých situací. Do jedné z nich se propracoval hostující Mohamed-Ali Cho, který nicméně z dobré pozice podobně jako Moffi minul. V 19. minutě se do šance dostali také domácí, Marshall Munetsi dokázal obejít hostujícího gólmana Marcina Bulku, jenže z ostrého úhlu zakončil nepřesně. Ve zbytku úvodní půle působili nebezpečněji Orli, kteří však dopláceli na nekvalitní řešení ve finální fázi. To asi nejlépe demonstrovala situace ze 43. minuty, kdy Jérémie Boga ve stoprocentní šanci netrefil odkrytou branku.

Úvod druhého dějství nabídl vyrovnaný fotbal, který však k žádným větším gólovým příležitostem nevedl. Zhruba po hodině reagovali oba trenéři na vývoj zápasu střídáními, což mělo za následek zvýšení intenzity hry. V 73. minutě si za hostující obranu naběhl Oumar Diakité, jehož střelu z úhlu bez větších problémů zlikvidoval Bulka. Les Rouge et Blanc byli nebezpečnější než v prvním poločase, na čemž měl velkou zásluhu aktivně hrající Japonec Junja Ito. Ani on ale celku z Remeše ke vstřelenému gólu nepomohl. Přesného zásahu se nedočkali ani hosté. V 87. minutě mohl o jejich vítězství rozhodnout Khéphren Thuram, který však hlavičkoval slabě doprostřed branky.

Nice tak opět potvrdilo propad formy a z Remeše si odvezlo jen bod. V následujícím kole se 19. dubna Orli střetnou s Lorientem, Les Rouge et Blanc změří o šest dní dříve síly se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele