28. kolo
07.04.2024 13:00 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Hořký kalich pro Méty začal plnit Chardonnet, Brest se po drtivé otočce strachoval o výhru

Méty po nadějném vstupu do utkání 28. kola Ligue 1 v Brestu polevily a prohrály 3:4. Na úvodní zásah hostů, který přišel v šesté minutě po nedůrazném bránění při rohovém kopu, svižně zareagoval obránce Brendan Chardonnet, jenž se v lize prosadil po dvou letech. Obrat dokonal po půlhodině hry Kamory Doumbia, a skvěle tak navázal na svou rozhodující asistenci z minulého kola. K udržení náskoku na třetí Lille ovšem bylo kvůli závěrečnému vzepětí Les Grenats zapotřebí ještě dalších dvou tref, autorem té vítězné se stal Martín Satriano.

PSG sebevědomě kráčelo za dalším titulem, druhý Brest však měl při své senzační jízdě soutěží stále o co hrát. Premiérový triumf v Ligue 1 se sice pro Piráty jevil jako utopie, jenže domácí by se pravděpodobně spokojili i s postupem do Ligy mistrů. Další bodový zisk k naplnění svého cíle toužili zaznamenat proti Métám, ty se navíc po posledním debaklu 2:5 s Monakem opět přiblížily sestupu.

Třetí prohře v řadě se Les Grenats vzdálili už po šesti minutách hry, kdy otevřel gólový účet Ismaël Traoré, jenž využil nedůsledného bránění soupeře a přesného centru Lamineho Camary, po němž 37letý stoper vsítil svou druhou branku v sezoně. Vedení však hostujícímu celku vydrželo jen do 12. minuty. Hráči v červeno-bílých dresech rozehráli roh, který po sklepnutí do malého vápna pohotově dopravil na místo určení Chardonnet. Defenziva Brestu rozhodně nepůsobila pevně, z čehož málem vytěžil vedoucí trefu Georges Mikautadze. Střelu gruzínského útočníka ale z brankové čáry odkopl jeden z obránců. Tato promarněná příležitost mrzela nováčka soutěže o to víc ve 31. minutě, kdy vývoj zápasu překlopil na stranu Brestu zakončením z bezprostřední blízkosti Doumbia. Na něj navázal chvíli nato úspěšnou hlavičkou Steve Mounié.

Piráti zdánlivě zlomili odpor soupeře v 60. minutě, kdy se dostali do vedení už o tři branky. Romain Del Castillo korunoval svůj skvělý výkon další asistencí, když centr z rohového kopu posadil přesně na hlavu Satriana, který z hranice malého vápna bez problémů uklidil balon do sítě. Hosté se ovšem nevzdali a v 74. minutě přispěchali se snížením. Arthur Atta ve finální fázi rychlého protiútoku ještě posunul míč na Mikautadzeho, jehož zakončení z ostrého úhlu přesně zapadlo mezi nohy Marca Bizota. To však nebylo od fotbalistů Mét všechno. Obránci domácího mužstva zbytečně riskovali s rozehrávkou a laxní přihrávku vystihl Cheikh Sabaly. Ránu střídajícího Senegalce ještě Bizot vyrazil, jenže na doklepnutí Mikautadzeho už byl krátký.

Pak už ale Brest udržel těsný náskok a připsal si důležité tři body v boji o Ligu mistrů. V příštím kole zamíří 14. dubna do Lyonu, Méty o dva dny dříve přivítají Lens.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele