3. kolo
27.08.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Letní posila se Štrasburku začíná vyplácet. Toulouse po cenném skalpu poprvé padlo

Fotbalisté Toulouse po skvělé remíze s PSG nezvládli utkání třetího kola Ligue 1, ve kterém prohráli na půdě Štrasburku 0:2. O vítězný gól se postaral krátce po začátku druhého poločasu Emanuel Emegha, pro něhož se jednalo o první branku v novém působišti po letním přestupu z rakouského Grazu. Hosté tak poprvé v nové sezoně ztratili všechny body.

V Alsasku se střetly dva celky, které v úvodu sezony bojovaly s velkým množstvím absencí. Zatímco domácímu Štrasburku chybělo v kádru pět hráčů, nedávný vítěz francouzského poháru postrádal ještě o jedno jméno navíc. I přesto ale oba týmy stihly zapsat jedno ligové vítězství. Štrasburk v úvodním duelu překvapivě zdolal dosud trápící se Lyon a Toulouse rovněž na začátek soutěže opět porazilo svého soka z finále Coupe de France, tedy Nantes.

Na první střelu na branku si diváci na Stade de la Meinau museli počkat do 16. minuty. Domácí Emegha si naskočil na přesný centr z pravé strany, ale jeho hlavičku, jenž mířila do levého dolního rohu, brankář Guillaume Restes zneškodnil. Po většinu prvního poločasu sice hru kontrolovali hosté, o čemž svědčil i poměr držení míče, ale žádnou výraznější šanci si vypracovat nedokázali. Ve 32. minutě hry se k zakončení hlavou dostal útočník Toulouse Thijs Dalinga, ale jeho nepřesná hlavička minula cíl o několik metrů.

Záhy po změně stran se měnilo skóre zápasu. V 52. minutě vyslal Jean-Ricner Bellegarde centr do vápna, na nějž si naskočil Emegha a svou hlavičkou vystřelil týmu z Alsaska vedení. Stejně jako v prvním dějství dominovali Les Violets v držení balonu, ale jejich optický tlak žádnou větší šanci nepřinesl. Naopak domácí přidali minutu před koncem pojistku v podobě druhého gólu. Bellegarde si našel přízemní centr směřující dovnitř pokutového území a nasměroval ho do levého horního rohu branky.

Souboj zraněními poznamenaných celků tedy ovládli domácí, kteří zvítězili již podruhé v sezoně. Jejich příštím soupeřem bude 3. září venku Nice, zatímco Toulouse ve stejný den přivítá Clermont.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele