23. kolo
24.02.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Brestu (© AFP)

Camara po odpykání trestu vyměřil Štrasburku během sedmi minut dvougólový rozsudek

Hráči Brestu navázali na sérii povedených výkonů a ve 23. kole Ligue 1 zvítězili na půdě Štrasburku 3:0. Hrdinou utkání se stal Mahdi Camara, jenž se do sestavy Pirátů vrátil po karetním trestu a v prvním poločase vstřelil dva góly v rozmezí sedmi minut. Po změně stran navíc z penalty zkompletoval hattrick. Celek z Bretaně si výhrou upevnil druhou příčku, kde si před třetím Nice vybudoval náskok čtyř bodů. Alsasané naopak poprvé od září 2017 padli ve čtyřech ligových duelech po sobě.

Po šesti neprohraných zápasech v lize mezi prosincem a lednem nezvládl Štrasburk tři utkání v řadě. V tabulce se sice stále pohyboval kolem 10. místa, francouzská nejvyšší soutěž ovšem byla tak vyrovnaná, že měl na sestupové pásmo náskok jen tří bodů. Naopak Brest se stále pyšnil skvělou formou a po třech remízách vyzrál doma na Marseille. V dobrých výkonech ale musel pokračovat, protože mu na záda dýchali hned čtyři hladoví vlci.

Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří několikrát nebezpečně ohrozili soupeřovu branku. V ní ovšem stál připravený Alaa Bellaarouch, jenž změnu skóre prozatím nedopustil. To ale platilo jen do 33. minuty, kdy se do odraženého míče na hranici pokutového území opřel Camara a ranou k pravé tyči nedal brankáři Štrasburku žádnou šanci zasáhnout. Francouzský záložník byl při chuti a o pouhých sedm minut později přidal druhý přesný zásah. Uvnitř šestnáctky obdržel balon od Martína Satriana a rychle vypálil k levé tyči.

Po necelé hodině hry zahrál nedovoleně rukou ve vápně domácí Lucas Perrin a hlavní sudí nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Ten si na starost nevzal nikdo jiný než Camara, jenž střelou do protipohybu brankáře zkompletoval hattrick. Tým z Alsaska se snažil s výsledkem ještě něco provést, pozorná defenziva hostujícího celku ale byla proti a zdramatizování nedopustila.

Brest tak na hřišti Štrasburku potvrdil formu a získal další tři body. Obě mužstva mají na programu další ligové kolo 3. března. Alsasané se utkají s Montpellierem, Piráti vyzvou Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele