27. kolo
30.03.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gift Orban a Ernest Nuamah (© AFP)

Vítězné tažení znovuzrozeného Lyonu přibrzdil tabulkový soused z Remeše

Lyon v domácím prostředí remizoval ve 27. kole s Remeší 1:1. I přes aktivní úvod Olympioniků se jako první prosadili hosté, když se ve druhém dějství po rohovém kopu nejlépe zorientoval Joseph Okumu. Vedení ovšem červenobílým dlouho nevydrželo. Centr Saïda Benrahmy, jenž byl na hřišti pouhé tři minuty, totiž přetavil ve vyrovnávací gól Ernest Nuamah. Domácí tak po dvou výhrách v řadě bez inkasované branky klopýtli a v tabulce stále zůstávají na 10. příčce za svým soupeřem.

Po bídném úvodu sezony začal Lyon stoupat tabulkou Ligue 1 vzhůru, k boji o evropské příčky měl však stále daleko. Značně se jim mohl přiblížit v duelu s Remeší, které sice disponovalo v tabulce čtyřbodovým náskokem na Les Gones, potýkalo se ale s opačným problémem. V posledním utkání před reprezentační přestávkou totiž zaznamenalo teprve třetí vítězství v novém roce a rozdíl na šestou příčku činil taktéž čtyři body.

Hned v úvodu mohl formu Olympioniků potvrdit Alexandre Lacazette, avšak jeho pokus z bezprostřední blízkosti minulo pravou tyč. Poté měl ale domácí celek problém se ke střelbě dostat. Sice po většinu času držel míč a hře dominoval, nicméně útoky Remeše alespoň vyústily k ohrožení brány. Postupem času se ale Les Gones osmělili a začali víc zakončovat, v první půli ovšem gólová radost nepřišla.

Vedení se ale nakonec ujali červenobílí, když se po nepřehledné situaci v šestnáctce po rohovém kopu nejlépe zorientoval Okumu, který pohotově uklidil míč do odkryté brány. Úsměv na tváři ovšem dlouho hostům nevydržel, jelikož na centr na zadní tyč skvěle naběhl střídající Nuamah a bylo srovnáno. Další přesné trefy se již diváci nedočkali.

Remeš tak na úspěch před reprezentační přestávkou nenavázalo a opět pouze remizovalo. V dalším kole přivítá 7. dubna Nice, Lyon ve stejný den vyzve Nantes.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele