29. kolo
14.04.2024 20:45 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Brest ochutnal vlastní medicínu. Del Castillova pomsta Lyonu k bodům nevedla

Hráči Lyonu v Ligue 1 popáté v řadě neprohráli, když ve 29. kole porazili na vlastním hřišti Brest 4:3. S Olympioniky už to přitom nevypadalo dobře, když v rozmezí 60. a 67. minuty zaznamenal Romain Del Castillo dva góly a jednu asistenci. Ten je přitom odchovancem domácích, avšak v A-týmu odehrál pouhé dva soutěžní duely. Les Gones ovšem nakonec v dlouhém nastavení dokonali heroický obrat zásluhou penalty Ainsleyho Maitlanda-Nilese a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Piráti naopak okusili druhou stranu podobné přestřelky, když před týdnem totožným výsledkem porazili Méty.

Lyon pokračoval ve fantastických výkonech, když po postupu do finále francouzského poháru zvítězil i v minulém ligovém kole na hřišti Nantes. Z posledních 12 soutěžních duelů tak Les Gones vyhráli hned 10x, což je vyšouplo do poklidného středu tabulky. Na domácí půdě je ale tentokrát čekal velmi složitý úkol, jelikož se jim do cesty postavil rovněž rozjetý Brest. Forma Pirátů ani zdaleka neutuchala a ve vyrovnané top čtyřce jim stále patřilo famózní druhé místo.

Domácí fotbalisté se prosadili z prakticky první větší příležitosti. Po dobře zahrané standardní situaci dokázal Jack O’Brien s trochou štěstí míč v osobním souboji posunout ke Corentinu Tolissovi, jenž si ho perfektně zpracoval a následně ho poslal nechytatelně pod břevno. Piráti mohli vyrovnat zanedlouho, vedení Lyonu ovšem uchránil fenomenálním zákrokem Anthony Lopes. Del Castillo odcentroval z pravé strany, před bránou se k voleji z akrobatické pozice dostal Kamory Doumbia a portugalský gólman vytáhl míč neskutečným způsobem na břevno. Lopes se skvěle předvedl i proti prudké ráně Martina Satriana, který svůj pokus mířil šikovně pod břevno.

Těsně po změně stran se vyznamenal také hostující brankář Marco Bizot. Tolisso napřáhl zpoza pokutového území a jeho prudký projektil letící pod horní tyč Nizozemec dokázal vytáhnout nad branku. Na druhé straně se ve velké šanci po špatné rozehrávce Lyonu objevil Steve Mounié, Lopesovu bránu však z dobré pozice přestřelil. Toto varování ovšem fotbalisté Lyonu nebrali příliš vážně, což se naplno projevilo mezi 60. a 67. minutou, kdy se hráči Brestu prosadili rovnou třikrát. Vše odstartovala přesná hlavička Mouniého po centru Del Castilla. Ten se pak z role nahrávajícího hráče přesunul do role kanonýra, když druhou a třetí brankou naprosto zvrátil vývoj utkání. Les Gones se však se třemi rychle obdrženými góly nechtěli smířit a krátce nato snížil prudkým volejem Alexandre Lacazette. Už tak bláznivý duel přinesl další zápletku v 79. minutě, kdy se po perfektním zpracování trefil ke vzdálenější tyči Nicolás Tagliafico. V úplném závěru vletěl Bizot do Lacazetta a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu. K té se postavil Maitland-Niles a velmi zkušeně nabídnutou příležitost proměnil.

Lyon tak potvrdil skvělou formu i proti Brestu a doma získal další tři body. Obě mužstva se vrátí zpět do akce 21. dubna. Les Gones se utkají s PSG, Piráti svedou klíčovou bitvu v boji o top trojku s Monakem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele