21. kolo
11.02.2024 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Monako si proti oslabenému Nice zahrávalo s výsledkem. Zakariu zvládl podpořit Golovin

Hráči Nice prohráli ve 21. kole Ligue 1 s Monakem 2:3. Hosté sice po trefách Denise Zakarii dvakrát vedli, Orli však i díky brance Evanna Guessanda v početní nevýhodě skóre srovnali. Rozhodující moment se tak udál až v 77. minutě, kdy se prosadil Rus Aleksandar Golovin. Knížata se díky výhře v tabulce přiblížila právě svému sokovi na rozdíl pouhého bodu. Naopak domácí museli skousnout první domácí porážku od dubna loňského roku.

Monako si v týdnu uřízlo ostudu na scéně Coupe de France, když v penaltovém rozstřelu nestačilo na třetiligový Rouen. Knížecí klub nepředváděl hladký průchod soutěží ani v lize, kde mu náleželo před začátkem kola až páté místo. Regionální rival z Nice na tom byl o čtyři body a tři pozice lépe, a to především díky skvostné obraně, která dovolila soupeřům skórovat od začátku ročníku jen jedenáctkrát.

Les Monégasques našli recept na pevnou defenzivu hned v úvodu. Místo snahy projít celou obranou vypálil z dálky Zakaria, jehož dělovka nakonec skončila až za zády bezmocného brankáře. Ze skluzu se následně pokusil vyrovnat Guessand, ale jeho střelu zlikvidoval Philipp Köhn. O chvíli později to zkusil i Dante, který ovšem po rohovém kopu vysoko přestřelil. Zpoza vápna zanedlouho vypálil z voleje Morgan Sanson, i proti němu však skvěle zakročil Köhn. Na penaltu po faulu Thila Kehrera však už byl švýcarský brankář krátký. Kanonýr Gaëtan Laborde poslal pokutový kop po zemi k levé tyči a vyrovnal.

Krátce po přestávce se do vedení znovu dostala Knížata. Na centr si naskočil Zakaria, defenzivní středopolař se znovu změnil ve střelce a poslal svůj tým zpět do vedení. Domácí navíc museli více než půl hodiny dohrávat v oslabení po vyloučení velezkušeného Danteho. Vyrovnání ale přece jen přišlo. Hrdinou čtyřnásobného mistra Francie se stal Guessand. Radost nicméně nevydržela dlouho, protože Marcin Bulka v 77. minutě nedosáhl na dorážku Golovina.

Nice se zápas nepovedl a nezískalo ani bod. Les Aiglons se už 16. února pokusí vyzrát venku na Lyon, Monako bude o dva dny později usilovat o domácí vítězství nad Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele