24. kolo
03.03.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Matthieu Udol (© AFP)

Gruzínská posila z Ajaxu přiblížila Méty k nesestupovým pozicím

Méty porazily ve 24. kole Ligue 1 Nantes na jeho hřišti 2:0. Hosté byli lepším celkem již od úvodu utkání, góly se jim však podařilo vstřelit až ve druhém dějství. Nejprve z penalty otevřel střelecký účet host z Ajaxu Georges Mikautadze, jenž o několik chvil později přesným pasem vybídl ke skórování Matthieua Udola. Gruzínský reprezentant se tak začal předposlednímu celku soutěže vyplácet, když po premiérové trefě s Lyonem vynesly jeho služby nováčkovi i první tři body v roce 2024.

Méty by nejraději na několik posledních zápasů zapomněly, předposlední pozici už navíc hájily jen díky příznivějšímu skóre. Po krátké zimní pauze totiž v soutěžním zápase ani jednou nevyhrály a proti Kanárkům je rozhodně nečekal lehký úkol. Ti v posledních pěti kláních dokázali urvat sedm bodů, přičemž v minulém kole je zachránil rozhodující trefou stoper Jean-Charles Castelletto.

Po opatrném úvodu přitáhla pozornost diváků až situace ze 23. minuty, kdy se do míče uvnitř vápna opřel hostující Didier Lamkel Zé, jenže jeho rána orazítkovala pouze pravou tyč branky Kanárků. Čtvrthodinu před koncem úvodního dějství poprvé zahrozili také domácí, Mostafa Mohamed ale pověst nejlepšího střelce svého týmu nepotvrdil a hlavou poslal balon jen vysoko nad. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Krátce po změně stran mohl poslat Méty do vedení Danley Jean Jacques, jeho střela ovšem skončila na sedadlech přilehlé tribuny. O několik minut později se v ještě větší příležitosti ocitl Udol, když si naskočil na centr z rohového kopu, svou hlavičkou ale našel jen rukavice připraveného gólmana. Napotřetí to už však hostům vyšlo. Po faulu Mostafy Mohameda ve vápně dostali Les Grenats možnost zahrávat penaltu, kterou Mikautadze střelou do protipohybu brankáře proměnil ve vedoucí gól. Vzápětí se úspěšný autor převtělil v nahrávače, přesným centrem našel hlavu Udola, a ten razantním zakončením zevnitř vápna zvýšil na konečných 2:0.

Méty tak poprvé v novém roce zvítězily a 10. března se pokusí na tento úspěch navázat proti Clermontu. Nantes ve stejný den vyzve Marseille.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Georges Mikautadze! Ano, to je ten, který byl největším tahounem FC Méty v loňské Ligue2 jenž se nejvíce střelecky zasloužil o návrat Mét mezi Francouzskou elitu. Chyba byla, že ho ještě před začátkem sezóny přesunuli do Ajaxu a Méty se bez něho ocitly na samotném dně tabulky. Nyní se Mikautadze znovu objevil v kádru Mét a vypadá to, že pomůže Métám udržet se v Ligue1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele