25. kolo
10.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Mét (© AFP)

Méty vítězstvím v záchranářské bitvě prohloubily sestupové trable Clermontu

Fotbalisté Mét ovládli v rámci 25. kola francouzské Ligue 1 souboj dvou nejhorších týmů soutěže, když před domácím publikem porazili Clermont 1:0. Duel rozhodla jediná branka, kterou ze značky pokutového kopu vstřelil Georges Mikautadze. Gruzínský útočník, jenž v dresu ligového nováčka hostuje z Ajaxu, tak zaznamenal třetí zásah po návratu do klubu, kde ještě na začátku sezony působil. Hosté naopak po klíčové prohře zůstali na dnu tabulky, ze kterého na nesestupové pozice ztrácejí osm bodů.

Domácí celek se dlouhou dobu potácel na chvostu soutěže, až ho z něj v posledním kole vysvobodil lednový navrátilec Mikautadze, jenž gólem a asistencí zařídil výhru v Nantes. Les Grenats na jeho služby spoléhali také tentokrát, neboť na ně čekal zápas proti celku, který je na konci ligového pelotonu po výprasku od Marseille vystřídal.

Duel byl od úvodu velice vyrovnaný s minimem gólových šancí, což se dalo vzhledem k postavení obou celků v tabulce očekávat. Oba týmy se poměrně jednoduše dostávaly na útočnou polovinu, avšak finální fáze výrazně pokulhávala. Domácí, kteří se postupně dostali pod tlak, z ničeho nic udeřili ve 33. minutě, kdy byl ve vápně faulovaný Maxime Colin. K nařízené penaltě se postavil Mikautadze a balon z bílého puntíku poslal sebevědomě doprostřed brány. Clermont byl vyrovnání velice blízko již o dvě minuty později, když nebezpečnou hlavičku Christiana Matsimy musel skvělým zákrokem zneškodnit Alexandre Oukidja.

Další příležitost ke smazání jednogólového manka měl v 59. minutě Cheick Oumar Konaté, jenž obdržel přesnou průnikovou přihrávku a z dobré pozice se rozhodl pro zakončení do pravé poloviny brány. Ani tentokrát však míč za skvělého Oukidju nedoputoval. Tým ze středu Francie se hnal za vyrovnáním, doplácel ovšem na neproměňování šancí, jako tomu bylo u patičky z malého vápna v podání Grejohna Kyeiho.

Méty si tedy připsaly druhou po sobě jdoucí výhru a svému soupeři odskočily již na rozdíl šesti bodů. Svůj náskok budou moci znovu navýšit 17. března v Remeši. Clermont ve stejný den vyzve Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele